Haberler

Hayatın Anlamı Kitap" Projesi Sona Erdi

Osmaniye'nin Toprakkale Kaymakamlığı tarafından yürütülen "Hayatın Anlamı Kitap" projesi sona erdi.

Osmaniye Organize Sanayi Bölgesi'ndeki Vali Celalettin Cerrah Toplantı Salonunda düzenlenen program saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başladı.

Toprakkale Kaymakamı Mehmet Maraşlı ise "Hayatın Anlamı Kitap" projesi ile ilçe merkezi ve köylerdeki tüm okullarda, kamu kurumlarında kitap okuma etkinlikleri düzenlediklerini söyledi.

Proje süresince 4 ayrı okur-yazar buluşması yaptıklarını belirten Kaymakam Maraşlı, öğrencilerin ayda en az 2 kitap okumalarının sağlandığını belirterek, proje süresince 2 bin 407 öğrencinin kitapla buluştuğunu belirtti.

"Hayatın Anlamı Kitap" projesinin koordinatörü Arzu Güleryüz Maraşlı, kitap okuma alışkanlığını ve kalitesini artırma, Türkçeyi iyi şekilde ifade edebilmek amacıyla yola çıktıklarını söyledi.

Maraşlı, "Hayatın Anlamı Kitap" projesinin 11 Şubat'ta öğrenci, öğretmen ve kamu kurum yöneticileriyle 10 dakikalık kitap okunması ile başladığını belirterek, proje kapsamında yeni doğan çocukların ailelerine; kız çocukları için "Kızımı yetiştiriyorum", erkek çocukları için "Oğlumu yetiştiriyorum" isimli kitapların Kaymakam Mehmet Maraşlı imzası ile hediye olarak verildiğini ifade etti.

Osmaniye Milletvekili Suat Önal da kitap okuma alışkanlıklarının öğrencilere sağlanması ile kültürel ve sanatsal anlamda önemli adımlar atılmasına vesile olunduğunu belirterek, proje koordinatörü başta olmak üzere, destek veren Toprakkale Kaymakamlığı'na ve firmalara teşekkür etti.

Yarışma sınavında dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesinin ardından program sona erdi.

Kaynak: AA / Güncel

Organize Sanayi Bölgesi Mehmet Maraşlı Toprakkale Osmaniye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title