Haberler

Hayati Yazıcı: Anayasa Değişikliğinin Hiçbir Yerinde Fesih Sözcüğü Yoktur

AK Parti Üsküdar Seçim Koordinasyon Merkezi'nin açılış töreninde konuşan AKP'li Hayati Yazıcı, 'Hayır' kampanyası yürütenlerin gazi meclis tarafından Atatürk'e verilmeyen fesih yetkisinin cumhurbaşkanına verildiği iddiasının yalan olduğunu belirterek, "Meclise sunduğumuz anayasa...

Ak Parti Üsküdar Seçim Koordinasyon Merkezi'nin açılış töreninde konuşan AKP'li Hayati Yazıcı, 'Hayır' kampanyası yürütenlerin gazi meclis tarafından Atatürk'e verilmeyen fesih yetkisinin cumhurbaşkanına verildiği iddiasının yalan olduğunu belirterek, "Meclise sunduğumuz anayasa değişikliğinin hiçbir yerinde fesih sözcüğü yoktur" dedi.

Ak Parti Üsküdar Seçim Koordinasyon Merkezi (SKM) açılışı yapıldı. AK Parti Üsküdar İlçe binası yanında açılan merkezin açılış törenine AKP Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, Grup Başkanvekili Belma Satır, Milletvekili Hasan Sert, Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, Üsküdar İlçe Başkanı Halit Hızır, SKM Başkanı Ahmet Cin, yöneticiler ve partililer katıldı.

Açılış töreni Üsküdar Belediyesi Folklor ve Turizm Derneği'nin gösterisi ile başladı. Daha sonra açılış konuşmaları yapıldı.

"KUTLAMALARDA GÖRÜŞMEK ÜZERE"

AKP Grup Başkanvekili Belma Satır, referandumda Üsküdar'ın en fazla 'evet' oyunu almasını temenni ederek, "Ben de bir Üsküdarlı olarak, sizin yanınızda yetişmiş bir kardeşiniz olarak her zaman çalışmalara katılacağım. Birlikte ipi göğüsleyeceğiz. Referandum gecesi kutlamalarda görüşmek üzere" dedi.

HAYATİ YAZICI, NEDEN 'EVET' DEDİKLERİNİ ANLATTI

AKP Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı ise, Türkiye'yi dönüştüren kadrolar olduklarını belirterek, "Bugün burada bulunuşumuzun sebebi 16 Nisan'da sandığa gittiğimizde neye 'evet' diyeceğiz? Biz seçim değil, karar vereceğiz. Nedir o karar? Türkiye'nin bürokratik sürecini azaltan, karar mekanizmalarını daha seri ve hızlı işlemesini sağlayan yeni bir yönetim modelini devreye koymak... Cumhuriyetin kuruluşunun 100. Yılı, 2023'e daha güçlü bir şekilde, daha hızlı, daha tempolu bir şekilde erişimini sağlayacak yönetimini Türkiye'ye egemen kılmaya karar vereceğiz" diye konuştu.

"BU BİR DENGE DENETLEME MEKANİZMASIDIR"

Yazıcı konuşmasının devamında, "Söyledikleri önemli yalandan bir tanesi de şu; 'Bu milletin, gazi meclisin Atatürk'e vermediği yetki şimdi Recep Tayyip Erdoğan'a veriliyor. veya Cumhurbaşkanına veriliyor. Neymiş o; 'Feshetme' yetkisi. Atatürk istemiş meclis vermemiş, şimdi biz fesih yetkisi veriyormuşuz.'Bakın biz, meclise sunduğumuz anayasa değişikliğinin hiçbir yerinde, meclisin onayladığı yasalaştığı metnin hiçbir yerinde 'fesih' sözcüğü yoktur. Yapılan düzenleme seçimlerin yenilenmesidir. Bu bir denge, denetleme mekanizmasıdır" ifadelerini kullandı.

Açıklamaların ardından açılış kurdelesi kesildi.

- İstanbul

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

AK Parti Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title