Haberler

Hayatı Paylaşmak İçin Engelleri Ortadan Kaldırdılar

Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde, Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü bünyesindeki Spor Toto Spor Salonunun bakım ve onarımı yapılarak yenilenirken, spor salonuna hayırsever bir vatandaş tarafından da engelli bireylerin kullanımı için yaptırılan engellilere özel bir asansör hizmete sokuldu.

Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde, Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü bünyesindeki Spor Toto Spor Salonunun bakım ve onarımı yapılarak yenilenirken, spor salonuna hayırsever bir vatandaş tarafından da engelli bireylerin kullanımı için yaptırılan engellilere özel bir asansör hizmete sokuldu. Engelli bireylerin spora katılımını sağlamak amacıyla düzenlenen "Engelsiz Salon, Engelsiz Spor" programı ağaç dikimi etkinliği ile başladı.

Ayvalık Belediyesi Zihinsel Engelliler Okulu öğrencilerinden Hidayet Sönmez adlı zihinsel engelli gencin halk oyunları gösterimi ile süren programda; Ayvalık Kaymakamı Namık Kemal Nazlı, Kaymakam Refiği Samet Serin, Balıkesir İl Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü İlhan Aslan, Garnizon Komutanı Aydın Nazlı, Ayvalık Belediye Başkan Yardımcısı Ufuk Ova, Ayvalık Belediye Başkan Yardımcısı Gökay Bacan, İlçe Toplum Sağlığı Merkezi Başkanı Gülçin Nazlı, Ayvalık Müftüsü Mehmet Emin Karataş, Ayvalık İlçe Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Cem Hamzaoğlu, Ayvalık İlçe Milli Eğitim Müdür ekili Erkin Kamacı, AK Parti Ayvalık İlçe Başkanı Hakan Kayaalp, AK Parti İlçe Başkanlığı yöneticileri, Ayvalık Belediyesi'nin AK Partili Meclis Üyeleri, Ayvalık Ziraat Odası Başkanı Hasan Kıtay, Türkiye Zihinsel Engelliler Federasyonu eski Genel Başkanı ve Ayvalık Zihinsel Engelliler Derneği Başkanı Hamdi Atay, Türkiye Sakatlar Konfederasyonu eski Genel Başkan Yardımcısı Ömer Uğur, Birlik Ortopedik Engelliler Genel Başkanı Güler Çapraz Buyruk, Ayvalık Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğü bünyesindeki Gençlik Merkezi antrenör ve üyeleri, derneklerin üyeleri engelliler, Ayvalık Belediyesi Zihinsel Engelliler Okulu öğretmen ve engellileri Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Tekerlekli Sandaliye Basketbol takımı, Ayvalıkgücü Belediyespor Basketbol Takımı antrenör ve sporcularıyla engelli aileleri hazır bulundu.

Ayvalık Kaymakamlığı öncülüğünde, İlçe Gençlik ve Spor Müdürlüğü tarafından Ayvalık Kapalı Spor Salonu'nda organize edilen etkinlikte; Balıkesir Büyükşehir Belediyespor Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı Gösterisi, Ayvalık Belediyesi Zihinsel Engelliler Basketbol ve Ayvalıkgücü Belediyespor Kulübü Basketbol Takımları maçı ile Ayvalık Birlik Ortopedik Engelliler Derneği ve Ayvalık Belediyesi Zihinsel Engelliler Eğitim Merkezi Öğrencileri tarafından üretilen eserler de sergilendi.

"EN BÜYÜK AMACIMIZ ENGELLİ VATANDAŞLARIMIZINDA TOPLUMLA KAYNAŞMASI"

Düzenledikleri etkinlikle ilgili muhabirimize açıklamalarda bulunan Ayvalık Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Mustafa Cem Hamzaoğlu, "Engelli sporcularımız artık hiç kimsenin yardımına ihtiyacı olmadan asansöre binip, spor salonunun içine girebilecek. Bu hizmeti engelli sporcularımıza sunan Hayırseverimizden Allah razı olsun. Spor salonumuz bakım onarım ve yenilenmesinde desteklerinden dolayı Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürümüz İlhan Aslan'a çok teşekkür ediyorum. Gençlik ve Spor Bakanlığımız, Spor Genel Müdürlüğümüz, Kaymakamımız, İl Müdürümüz ile birlikte bizler engelli vatandaşlarımızın spor yapması için Ayvalıkta tüm imkanlarımızı seferber ediyoruz. Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Genel Müdürlüğünce Mevcut branş antrenörlerimiz engellilerin spor yapması ile ilgili kurslara çağrılarak eğitim veriliyor. Bakanlığımızca Engelliler spor merkezleri kurularak her türlü projeler destekleniyor. Bu yıl ilçemizde açılan spor merkezlerimizde, yaz spor okullarımızda ve yıl boyu devam edecek olan spor faaliyetlerimizde engelli bireyler için kurslarımız açılacak. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ortak kurs programlarımız devam etmektedir. Gençlik ve Spor Bakanlığı, Spor Genel Müdürlüğü Ayvalık Kaymakamlığı, Spor İl Müdürlüğü, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, Ayvalık Belediyesi, Tüm kamu kurum kuruluşlar, kulüpler ve derneklerimiz ile iş birliği içerisinde olarak yeni projelerle engelli bireylere daha iyi hizmet vermenin gayreti içerisinde olacağız"dedi.

DESTEK VERENLERE TEŞEKKÜR ETTİ

Cem Hamzoğlu, düzenledikleri açılış ve organizasyonla Ayvalık'a gelerek kendilerini onurlandıran Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı idareci antrenör ve sporcularına, Balıkesir İl Spor Müdürlüğü Bedensel Engelliler İl Temsilciliğine, Ağaç dikiminde destek olan Ayvalık Orman Şefliğine, Ayvalık Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğüne, Karayolları Şefliğine ve emeği geçen herkese Ayvalık Engelliler Ailesi olarak teşekkür etmeyi de ihmal etmedi. - BALIKESİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Ayvalıkgücü Belediyespor Kemal Nazlı İlhan Aslan Mustafa Cem Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title