Haberler

Hayata Tutunma 'Çabası' Dükkanına İsim Oldu

Güncelleme:

Sivas'ta 990 yılında 25 yaşındayken göğüs kanserine yakalanıp göğüslerini aldıran Bedriye Deliktaş, kendi gayratiyle açtığı dükkanına 'Çabam' adını verdi.

Sivas'ta kanser hastalığından 10 yıl arayla 2 göğsünü de kaybeden 50 yaşındaki Bedriye Deliktaş, hayata dört elle sarıldı. Halk eğitim merkezinde aldığı dikiş nakış kursu ile ticari hayata atılan Deliktaş, kendi imkanları ile 'ev tekstili' üzerine işyeri açtı. Deliktaş, dükkanına da hayatla mücadelesini anlatmak için 'Çabam' adını verdi.

GÖĞÜSLERİ ALINDI

Sivas'ta Mustafa-Ayşe Deliktaş çiftinin 10 çocuğundan biri olarak dünyaya gelen Bedriye Deliktaş, 1990 yılında 25 yaşındayken göğüs kanserine yakalandı. Aynı dönemde akciğer kanseri olan babası Mustafa Deliktaş ile birlikte 1993 yılına kadar Ankara'da birlikte tedavi gördü. Deliktaş'n 1990 yılında Ankara Hacettepe Tıp Fakültesi Hastanesi'nde geçirdiği ameliyatla göğüslerinden biri alındı. TCDD işçi emeklisi babasını kaybettikten sonra kardeşlerinin desteği ile ayakta durmaya çalışan Bedriye Deliktaş maddi sorunlar nedeniyle kanser tedavisine de ara verdi. 1994 yılında Halk Eğitim Merkezi'nin dikiş-nakış atölyesi kurslarına katılarak meslek eğitimi aldı. Buradaki tekstil makinelerini kullanmayı öğrenen Deliktaş 1999'a kadar sipariş usulü iş yapan atölyede çalışarak gelir sağladı. 2000 yılında İstanbul Haydarpaşa Numune Hastanesi'nde geçirdiği ameliyatla diğer göğsü de alındı. Aynı yıl içinde kendi imkanları ile, mezatçılardan aldığı ürünlerle Sivas kent merkezindeki bir iş merkezinde ev tekstili üzerine küçük çaplı bir dükkan açtı.

"DÜKKANIN İSMİ 'ÇABAM' OLDU"

Bedriye Deliktaş, 5 yıllık emeğinin karşılığında açtığı 5 metrekarelik dükkanının adını ise hayat mücadelesini anlatmak amacıyla 'Çabam' koydu. Dükkanında tül, perde, yatak örtüsü, çekyat ve oturma grubu kılıfları üretimine başladı. Aynı zamanda rahatsızlığı devam eden Deliktaş 2002 yılından itibaren tedavisine devam etti. Geride kalan 25 yıl içerisinde hastalığının sık sık tekrarlaması nedeni ile 23 kez ameliyat geçiren Deliktaş rahatsızlığı nedeniyle de hiç evlenmedi. Yüzde 66 engelli raporu bulunan ve 15 yıldır kendi dükkanında çalışarak gelir sağlayan Deliktaş, dul olan kız kardeşi Saliha Çorak ile birlikte yaşıyor. Diğer bekar olan ablası Naime Deliktaş ile birlikte babasının işçi emeklisi aylığını da paylaşan Bedriye Deliktaş, aynı zamanda kardeşlerinden Murat Deliktaş'ın oğlu Mustafa Deliktaş'ın eğitimine de destek oldu. Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu, Tıbbi Dökümantasyon ve Sekreterlik bölümünü bitiren yeğeninin KPSS'ye hazırlanması için de maddi destek vermeye devam ediyor.



"İSMİ GÖREN DUYGULANIYOR"

Kimseden maddi ve manevi destek almadan, kendi ayakları üzerinde durarak hayata tutunduğunu anlatan Deliktaş, "Babam vefat ettikten sonra sıkıntı yaşadım, annemin de felç olması sebebiyle zor günler geçirdik. Bu süre içerisinde piyasada çalıştım ama tam paramı alamadım, tedavimi yeterli şekilde yaptıramadım. 2000 yılında 'Yaşamak güzel' diyerek kendimi bırakmadım ve dükkan açmaya karar verdim. Kendi gayretlerimle açtığım dükkanımın ismini 'Çabam' koydum. Gelen müşterilerim, dükkanımın isminin 'Çabam' olduğunu görünce çok duygulandılar. Bir cesaretle dükkanımı açtım ve işlerim çok güzel gitmeye başladı. Şimdi ise kendi dükkanımda 15 yıldır Sivas halkına hizmet veriyorum" dedi.

"KENDİMİ HAYATA BAĞLADIM"

Her hastalığın üstesinden gelinebileceğini dile getiren Bedriye Deliktaş "Ben kendimi hayata bağladım, bırakmadım. Ben hastalığımı çalışarak, azmederek, gayretimle, işimle, sanatımla atlattım. Tam 7 defa kanseri kendim, artık hiç bir hastalık beni yıkamaz. Hayatımdan memnunum" diye konuştu.



Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Sivas Yaşam Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Kırmızı Takım'dan Mavi Takıma kim geçti (Survivor)? Survivor'da Takım Değişikliği: Kırmızı Takım'dan Mavi Takıma Kim Geçti? Galatasaray Bankalar Birliği'nden çıkıyor mu, GS borcu ne kadar 2024? 24-25 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 26 Nisan Cuma Hutbesi yayınlandı! 26 Nisan Cuma Hutbesi tam metni! 25-26 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Zaha neden yok? Adana Demirspor maçında Zaha neden yok, sakat mı, cezalı mı, yedek mi? Orlando Magic Cleveland Cavaliers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! LA Lakers Denver Nuggets NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title