Haberler

Hayata Evet Projesi Birinci Dönemini Kapattı

Güncelleme:

Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü tarafından 'Hayata Evet Projesinin I. yarıyıl kapanış programı yapıldı.

Şanlıurfa Milli Eğitim Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen program Şanlıurfa İl Emniyet Müdürü Mehmet Likoğlu'nun ev sahipliğinde, Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Halil Mutlu, İl Milli Eğitim Müdürü Metin İlci, İl Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Ertuğrul Yıldız, kurum yöneticileri ve lise müdürlerinin katılımıyla gerçekleşti.

LİKOĞLU: GENÇLERİMİZE SAHİP ÇIKMAYA ÇALIŞIYORUZ
Konferansta konuşma yapan Şanlıurfa İl Emniyet Müdürü Likoğlu, hedeflerinin gençlerimize sahip çıkmak olduğunu, gençlerin zihnen ve fiziki olarak sağlıklı olması gerektiğini bu yüzden zararlı alışkanlıklardan uzak durulması gerektiğini belirtti. Likoğlu, "Topluma katkı sağlamak ve geleceğimizi teminat altına almak için gerçekleştirilen projelere bu destek veren bakanlarımıza, emniyet genel müdürlüğümüze ve katkılarını esirgemeyen 17 kurum ve kuruluşa teşekkür ediyorum" dedi.

RESİM SERGİSİ BÜYÜK İLGİ GÖRDÜ
Daha sonra "Sağlıklı yaşam bilinci ve Şanlıurfa'nın tarihi, kültürel değerleri" konulu liseler arası bilgi yarışması düzenlendi. Yarışmanın ardından kısa arada konuklar kokteyle davet edildi. Bu arada kurum yöneticileri ve öğrenciler "Hayata evet zararlı alışkanlıklara hayır" konulu resim sergisini gezdi. Hayata Evet üyesi öğrencilerin yaptığı birbirinden güzel resimler, davetlilerde ilgi uyandırdı.

HAYATA EVET MÜZİK GRUBU İLK KEZ SAHNE ALDI
Programda Hayata Evet Müzik Grubu öğrencileri de misafirlere mini bir konser verdi. Eyyübiye bölgesindeki farklı okullardan seçilerek oluşturulan Hayata Evet korosunun Güzel Sanatlar Lisesi Hayata Evet öğrencilerinden oluşturulan orkestra ile birleştirilmesiyle ortaya çıkan Hayata Evet Müzik Grubu, aradan sonra verdiği konser, davetliler tarafından beğenildi. Hayata Evet Müzik Grubu böylece ilk kez sahne almış oldu.

ÖĞRENCİLERE ÖDÜLLERİ VERİLDİ
Hayata Evet Projesinin I. yarıyıl kapanış programında liseler arası bilgi yarışmasında başarılı olan okullara ödülleri verildi. Yine Proje kapsamında yakın bir tarihte düzenlenmiş olan basketbol turnuvasında başarılı olan okullara hediyeler verildi. Proje kapsamında gerçekleştirilen yarışmalar kapsamında verilen ödüller bununla da sınırlı kalmadı. "Zararlı Alışkanlıklara Hayır, Hayata Evet" konulu resim yarışmasında dereceye giren ilk 10 öğrenciye de ayrı ayrı ödüller verildi. Hayata Evet üyesi öğrencilerin katıldığı resim yarışmasında 60 lise arasından Güzel Sanatlar Lisesi Öğrencisi Mustafa Aslan'ın resmi birinci seçildi.

6 BİNE YAKIN KİŞİYE KONFERANS VERİLDİ
Zararlı alışkanlığı olmayan Hayata Evet üyesi öğrenciler arasında gerçekleştirilen aktiviteler zinciri kapsamında Çanakkale, İzmir, Konya, Gaziantep ve Halfeti olmak üzere toplam bin 700 öğrenci il dışı ve il içi gezilere katıldı. Proje kapsamında Merkez ve ilçelerdeki 60 lisede 6 bine yakın öğrenciye "Hayata Evet, Zararlı Alışkanlıklara Hayır" konferansları verildi. 2014 yılı sonuna kadar 17 kamu kurumu ve sivil toplum kuruluşlarının mutabakatı ile uygulanması planlanan Hayata Evet Projesi kapsamında kurulan kulüplerin üye sayısı 10 bine dayandı. Üç ay içinde Şanlıurfa merkez ve ilçelerinde liseye giren her 7 öğrenciden biri Hayata Evet kulüplerine üye oldu.
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci / Yerel

İbrahim Halil Mutlu Harran Üniversitesi Şanlıurfa Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title