Haberler

Hayata Dönüş Davasında Silahlı Polisler Dışarı Çıkarıldı

Güncelleme:

Ümraniye Cezaevi'nde "Hayata DönüşOperasyonu" sırasında meydana gelen olaylarla ilgili haklarında dava açılan 399 sanığın yargılanmasına devam edildi.

Ümraniye Cezaevi'nde 2000'deki "Hayata dönüş operasyonu" sırasında meydana gelen olaylarla ilgili hakkında dava açılan 399 sanığın "isyan, patlayıcı madde bulundurma ve öldürme" gibi suçlardan yargılanmasına devam edildi. Anadolu Adalet Sarayı 5. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, başka suçtan tutuklu bulunan sanıklar Tülin Seyhan ve Bayram Ayverdi getirildi. Sanık avukatları adına söz alan Güçlü Sevimli, duruşmada 3 resmi, 2 de sivil polis memuru bulunduğunu, polislerin üzerinde silah olduğunu düşündüklerini ve bu durumun tespit edilmesini istediklerini söyledi. Mahkeme Heyeti Başkanı Hayri Kaynar'ın sorusu üzerine, duruşmanın güvenliğinden sorumlu resmi polis memuru Rasim Üzel, mahkeme tarafından yazılan güvenlik tedbiri yazısına istinaden duruşmada sivil polis memurlarının bulundurulduğunu belirtti. Duruşmada Kaynar'ın talimatı üzerine resmi polis memurlarınca sivil polis memurlarının üzeri arandı ve silah bulunmadığı tespit edildi. Avukat Sevimli'nin resmi polislerin üzerinde silah bulunduğunu belirtmesi üzerine Kaynar, silahı bulunan polis memurlarını duruşma salonundan çıkardı. Duruşmada tekrar söz alan Sevimli, yargılamanın sadece celselerin ileri bir tarihe atılarak devam ettiğini ve mahkemenin bu şekilde devam edemeyeceğini savunarak, "Mütalaadan bu yana karar noktasında harekete geçilmemiştir. 2 senedir herhangi bir işlem yapılmamaktadır. Sadece duruşma tarihi verilerek yargılama sürdürülemez. Eğer yargılama sürüyorsa taleplerimiz de dikkate alınmalıdır. Hapishanede keşif yapılması talebimiz başta olmak üzere şimdiye kadar sunduğumuz taleplerin dikkate alınmasını istiyoruz" diye konuştu. Mahkeme Heyeti Başkanı Kaynar, hakkında yakalama kararı bulunan sanıkların yakalama emrinin infazının beklenmesine karar vererek duruşmayı erteledi.    İDDİANAMEDEN Üsküdar Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, o dönem Ümraniye Cezaevi'nde tutuklu ve hükümlü bulunan 399 sanığın, 19-22 Aralık 2000'de Ümraniye Cezaevi'nde meydana gelen olaylar sırasında "cezaevi idaresine karşı silahla ayaklanma", "6136 sayılı kanuna muhalefet", "patlayıcı madde bulundurmak", "faili gayrimuayyen şekilde adam öldürmek ve yaralamak" ile bu eylemlere iştirak suçlarını işledikleri ileri sürülüyor.     Ölüm oruçlarına son verilmesi amacıyla Ümraniye Cezaevi'nde yapılan müdahalede, Jandarma Uzman Çavuş Nurettin Kurt ile Ahmet İbili, Rıza Poyraz, Ercan Polat, Alp Ata Akçaöz, Ümit Gedik, Hayrettin Akbaba ve Muharrem Buldukoğlu adlı tutuklu ve hükümlüler hayatlarını kaybetmişti.

Kaynak: AA / Güncel

Anadolu Adalet Sarayı Ümraniye Kaynar Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title