Haberler

Hayata Bağış Derneği Koşusu'nu Azmi Reis Kazandı

İstanbul Veliefendi Hipodromu'nda düzenlenen Hayata Bağış Derneği Koşusu'nu Yavuz Çiftçi'nin Azmi Reis isimli safkanı, jokeyi Gökhan Kocakaya ile kazandı.

İstanbul Veliefendi Hipodromu'nda düzenlenen Hayata Bağış Derneği Koşusu'nu Yavuz Çiftçi'nin Azmi Reis isimli safkanı, jokeyi Gökhan Kocakaya ile kazandı.

4+ yaşlı 8 Arap atının katılım gösterdiği koşu, çim pistte 1900 metre mesafe üzerinden gerçekleşti. Birincilik ikramiyesi 56 bin 500 lira olan koşuda, ikinciliği Kırdeniz elde ederken, Yol Bulan ve Erkmen tabelanın son iki sırasını paylaşan isimler oldular. Koşuyu kazanmayı başaran Azmi Reis için bitiriş derecesi 2.13.46 olurken, farklar ise 1/2 Boy - 2 Boy - 2 Boy şeklinde sonuçlandı. 5 yaşındaki al erkek safkan Azmi Reis, Hayata Bağış Derneği Koşusu galibiyetiyle kariyerinin 8'inci birinciliğini elde etti.

Koşu sonrası düzenlenen törende, koşuyu kazanan atın sahibi adına İstanbul Hipodrom Müdürü Çetin Özdemir'e kupasını, İl Sağlık Müdürü Doç Dr. Kemal Memişoğlu verdi.

Törene, TJK Genel Müdür Yardımcısı Burak Konuk, Hayata Bağış Derneği Başkanı Dr. Ali Demirel, dernek üyeleri ve davetliler de katıldı.

Hayata Bağış Derneği Başkanı Dr. Ali Demirel DHA'ya yaptığı açıklamada, organ nakli olan ve nakil bekleyen çocuklar için bir kupa düzenlediklerini belirterek, "Amacımız organ bağışının önemini anlatmak. Türkiye'de yaklaşık 70 bin hasta organ nakli beklemekte ve bunların yaklaşık 10 bini çocuk. Çocukların hayata bağlanabilmesi için organ nakline ihtiyaç var. Maalesef Türkiye'de belirlenen organ bağış oranı, tespit edilen beyin ölümlerinin yüzde 30'ları civarında. Geri kalan yüzde 70'i organlarını bağışlamadan toprak altına giriyor. Organ bağışı hayata bağıştır, toprak olmasın can olsun. Bu farkı yaratmak adına Türkiye Jokey Kulübü'ne şükranlarımızı sunuyoruz" diye konuştu.

Görüntü Dökümü:

------------------------

-Hayata Bağış Derneği Başkanı Dr. Ali Demirel'in açıklamaları

-Detaylar

(Haber-Kamera: Ali DANAŞ/İSTANBUL DHA)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Ali Demirel İstanbul Erkmen Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title