Haberler

"Hayata Ayna Tutan Kareler" İçin Son Günler

Amatör-profesyonel tüm kadınları fotoğraf sanatına yöneltmek amacıyla yola çıkan "Kadın Gözüyle Hayattan Kareler Fotoğraf Yarışması" kadın duyarlılığı ile hayata ayna tutan kareleri bu yıl da fotoğrafseverlerle buluşturdu.

Teması geçtiğimiz yıl olduğu gibi "Hayata Dair" olarak belirlenen sergi, bu yıl da "Anneler Günü" haftasına denk getirilerek tüm annelere ithaf edildi.

Bu yıl 1505 amatör ve profesyonel kadın fotoğrafçı, 6 bin 780 eserle katıldığı Kadın Gözüyle Hayattan Kareler'10 Fotoğraf Yarışması sonucunda Bursa'dan Sevim Güler "Yaşıyorum, ama nasıl…" adlı eseriyle birinci, İstanbul'dan Ekin Onat von Verhart "Ben kimim?" adlı eseriyle ikinci ve Aydın'dan Funda Bekiş "Emekle bütünleşmek" adlı eseriyle üçüncü olmuştu.

Kazananların ağzından Kadın Gözüyle Hayattan Kareler 2010…

BİRİNCİ

Sevim Güler, Bursa

Eser: "Yaşıyorum, Ama Nasıl…"

"Evinden çıkarken karşılaştık 80 yaşındaki Fadime Teyze ile. Sıcak bir tebessümle selamladı beni. Mahalle bakkalına gidiyormuş. Yol boyunca sohbeti eşlik etti bana. Yaşadıklarını, hayatını anlattı tüm samimiyetiyle. 'Buraların ekmeği pek bi güzeldir' deyip, aldığı ekmeğini pay etti bana. O anlattı ben dinledim, o anlattı ben sadece dinleyebildim…

'Yaşıyordu, ama nasıl?' diyebildim sadece içimden… Tekrar evinin önüne geldiğimizde, o ana kadar kapalı olan makinemi açtım ve birkaç kare fotoğraf istedim, utana sıkıla...

Hayatlarının içine çok fazla dahil olduğum anda nedense çekiniyorum, sebepli sebepsiz… Ama Fadime Teyzem nasıl da rahatlattı beni. 'Tabi kızım, seve seve' dedi. Tüm saf ve temiz yüreğiyle objektifime baktı. Ve bana sadece deklanşöre basmak kaldı."

İKİNCİ

Ekin Onat von Merhart, İstanbul

Eser: "Ben Kimim?"

"Anadolu Hayat Emeklilik'in 'Kadın Gözüyle Hayattan Kareler' yarışması yalnızca kadınlara söz hakkı tanıyan nadir bir platform olmasından dolayı yeri benim için biraz daha farklı… Bu fotoğraf, kimliğini ve varlığını sorgulayan, kendini ait hissettiği yerden ve şartlardan zorla yabancılaştırılmaya çalışan bir kadını anlatıyor.

Kadın olmanın biraz daha zor olduğu bir ülke de, Fas'ta çekilen bu fotoğraf; ülkemde yaşayan her kadın adına çektiğim oto portrem… Bu nedenle böyle bir yarışmada ödül almak büyük bir onur, bir kadın olarak düşüncemin, bir fotoğraf sanatçısı olarak resmimin onaylanmış olması benim için büyük mutluluk."

ÜÇÜNCÜ

Funda Bekiş, Aydın

Eser: "Emekle Bütünleşmek"

"Hava, su, toprak ve ateş dört unsur evrenin yaradılışını anlatır ki; insanın çamurla şekillenip ateşle olgunlaşmasını insan evreleriyle eşleştirdiğinde bir an çekim sırasında hayattan alınan gerçek bir kare olarak gözlerime düştü önce, sonrası bu içgüdüyle deklanşörüme dokunmaya başladım, art arda çektiğim her kare yeni bir hayat gibi düştü kadrajıma… Zanaatın, sanatla buluştuğu noktada emeğe verilen bu ödül için ve seçkiye layık bulan jüri üyelerine ve hayata sanatsal bakan Anadolu Hayat Kurumuna içten teşekkür eder saygılarımı sunarım."

Anadolu Hayat Emeklilik hakkında:

Bireysel emeklilik ve hayat sigortaları alanlarında hizmet sunan Anadolu Hayat Emeklilik, 1990 yılında "Türkiye'nin ilk hayat sigortası şirketi" olarak kuruldu. Halka açık ilk ve tek emeklilik şirketi olan Anadolu Hayat Emeklilik, Birikimli Hayat Sigortaları ve Bireysel Emeklilik Sistemi ile en büyük fon yaratan şirket olma özelliğini taşıyor.

Genel Müdürlüğü İstanbul'da bulunan şirketin; İstanbul, Ankara, Adana, Bursa ve İzmir'de Bölge Müdürlükleri ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde Şubesi bulunuyor. Anadolu Hayat Emeklilik, direkt satış ekibi, 300'e yakın özel acentesi ve Türkiye İş Bankası, HSBC, TEB ve Anadolubank'ın toplam bin 850'yi aşan banka şubeleri aracılığıyla hizmet sunuyor.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Mesut Turan kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Çukurca Belediye Başkan adayı Mesut Turan kaç yaşında, nereli? Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu! NİSAN AYI MEMUR MAAŞLARI ERKEN ÖDENECEK Mİ? 2024 Nisan ayı memur maaşları bayramdan önce yatar mı? 2024 seçim görevi iptal etme! Seçim sandık görevi iptal edilir mi? Sandık görevine gitmeyenlere ne ceza verilir? YKS BAŞVURU TARİHİ | YKS son başvuru tarihi ne zaman? YKS'ye nereden başvurulur? ÖSYM Başvuru ekranı! IC ENTERRA YENILENEBILIR ENERJI HALKA ARZ NE ZAMAN? Ic Enterra Yenilenebilir Enerji halka arz talep toplama başladı mı, ne zaman başlıyor? 2024 KPSS başvuruları ne zaman? Başvuru nereden yapılır? ÖSYM BAŞVURU EKRANI!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title