Haberler

Hayat Okulunun Yılsonu Etkinlikleri İlgi Gördü

Balıkesir'in Havran ilçesinde 'Hayat Okulu' Öğretmenleri ve öğrencileri tarafından hazırlanan yılsonu etkinlikleri izleyicilerden büyük beğeni topladı.

Belediye Kültür Merkezinde yapılan yıl sonu etkinliğine Havran Kaymakamı Yasin Öztürk, Havran Belediye Başkanı Emin Ersoy, daire müdürleri, sivil toplum örgüt temsilciler ve veliler katıldı. Öğrenciler Öğretmenleri sayesinde öğrendikleri halk oyunları, danslar, yetenek oyunları, skeçleri başarı ile sergilediler. Halk Müziği Sanatçısı Tayfun Hakan Kağan geceye türküleri ile renk kattı. Etkinlik sonrası öğretmenlere teşekkür belgelerini Havran Kaymakamı Yasin Öztürk ve Havran Belediye Başkanı Emin Ersoy takdim etti. Kaymakam Yasin Öztürk gönüllü görev alan öğretmenlere emeklerinden dolayı teşekkür ederek "Projemiz Türkiye Genelinde ilk ve tek olma özelliğine sahip olurken aynı zamanda örnek proje olarak gösterilmektedir" dedi.

Proje hakkında bilgi veren Başkan Ersoy "Hayat Okulu Projesi bilindiği gibi Havran Kaymakamlığı, Belediye Başkanlığı, İlçe Milli eğitim Müdürlüğü, İlim Yayma Cemiyeti ve Alternatif Hayat Derneği iş birliğiyle yürütülmekte olup. Ortaokul ve lise öğrencileri ile velilerin, eğitim - öğretim saatleri dışında, hafta sonlarında ve yaz aylarında ücretsiz olarak dersliklerin, kütüphanelerin, bilgi teknolojileri sınıflarının, çok amaçlı salonların, konferans ve spor salonlarının imkanlarından yararlanması sağlanmakta. Okulların "yaşayan güvenli alanlar" haline dönüştürülmesi hedeflenmekte. Başarılı öğrenciler, İstanbul - Ayasofya gezisi, Ankara - TBMM gezisi, Ankara - TÜBİTAK gezisi, Konya - Mevlana gezisi, Çanakkale şehitlikleri ve Kocaseyit gezisi, Balıkesir Üniversitesi gezisiyle ödüllendirilmektedir. Dereceye giren öğrenciler ödüllendirilmelerinin yanı sıra yaz döneminde yaz kampları ve yaz okulu eğitimlerine devam edecek"dedi. - BALIKESİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Yasin Öztürk Emin Ersoy Havran Yerel Haberler

title