Haberler

Hayat Kimya Yüzde 35 Pazar Payı Hedefiyle Yetişkin Bezi Kategorisine de Girdi

Deterjan, hijyen, temizlik kağıdı olmak üzere 3 kategoride üretim yapan ve hızlı tüketim sektöründe Bingo,Familia,Papia, Molped, ve Molfix gibi markaları bulunan Hayat Kimya JOLY markası ile yetişkin bezi kategorisine de girdi.

Deterjan, hijyen, temizlik kağıdı olmak üzere 3 kategoride üretim yapan ve hızlı tüketim sektöründe Bingo,Familia,Papia, Molped, ve Molfix gibi markaları bulunan Hayat Kimya JOLY markası ile yetişkin bezi kategorisine de girdi. Şirket yetişkin bezi pazarında yüzde 35'lik pazar payı hedeflediğini duyurdu.

Düzenlenen basın toplantısında Hayat Kimya Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Koordinatörü Prof. Dr. Orhan İdil, yetişkin bezi üretim hatlarını en son teknolojiyle geliştirdiklerini belirterek "Belbantlı yetişkin bezinde yıllık 200 milyon adet, yatak koruyucu örtüde ise yıllık 130 milyon adet üretim kapasitesine sahibiz. Bu hatlarda Türkiye'nin en emici, ilk ve tek esnek belbantlı yetişkin bezi üretimini gerçekleştiriyoruz. İzmit hijyen fabrikamızda gerçekleştirdiğimiz bu yatırım ile bu alanda tüketicimizin beklentilerini karşılamayı ve pazar liderliğini hedefliyoruz" dedi.

-HAYAT KİMYA' NIN 2013 CİROSU YÜZDE 21 ARTIŞLA 1 MİLYAR DOLAR OLDU-

Basın toplantısında Hayat Kimya hakkında rakamsal bilgileri de aktaran Orhan İdil, "Hayat Kimya olarak İzmit'teki fabrikamızda 3 ana kategorimiz olan ev bakım, hijyen ve temizlik kağıtları alanında üretim gerçekleştiriyoruz. Cezayir'de ev bakım ve hijyen, Mısır'da hijyen, İran'da hijyen ve temizlik kağıtları kategorisinde faaliyetimizi sürdürüyoruz. 5 kıtada 101 ülkeye ihracat yapıyor, markalarımızı Madagaskar'dan Seyşeller'e, Zanzibar'dan Kosta Rika'ya kadar tüketiciyle buluşturuyoruz" dedi. 2013 yılında yüzde 21 büyümeyle 1 milyar dolar ciro elde edildiğini söyleyen Orhan İdil, 2014 yılı için yüzde 30 büyüme öngördüklerinin altını çizdi. Global pazarda güçlü markaları ile emin adımlarla ilerleyen kurumun, 127 milyon dolarlık ihracat gerçekleştirdiğini sözlerine ekledi. En güçlü ihracat pazarlarının; Ukrayna, Irak, Azerbaycan, Rusya ve Moldova olduğunu belirten İdil, 2014 yılında yeni bir ihracat ülkesi olarak Suudi Arabistan'a giriş yaptıklarını, bu pazar beraberinde ihracatta yüzde 50'lik büyüme hedeflediklerini söyledi.

-"İHRACATTA 50 ÜLKEYİ HEDEFLİYORUZ"-

JOLY ve Evony markalarının girişiyle beraber 34 ülkeye ihracat gerçekleştirdiklerini vurgulayan Hayat Kimya Hijyen Kategorisi Global Pazarlama Müdürü Melek Soklangıç Dinçer ise şunları söyledi:

"JOLY yetişkin beziyle 2014 sonuna kadar 50 ülkeye ulaşmayı ve global bir marka olmayı hedefliyoruz. Özellikle yaşlı nüfusun yoğun olduğu Kuzey ve Doğu Avrupa ülkeleri en önemli pazar hedeflerimiz arasında bulunuyor. Girdiğimiz kategori tüketicimizle beraber hareket etmeyi, onların beklentilerini en iyi şekilde anlamayı gerektiren bir kategori. Biz kurum olarak toplumu bilinçlendirmeyi, farkındalık yaratmayı kendimize misyon edindik. Bu noktadan hareketle bu zamana kadar eczane ve doktorlara 1,5 milyon adete yakın numune dağıtımı yaptık. Hem medikal satış noktalarında hem de marketlerde giderek güçleniyoruz. Bu yılki pazar payı hedefimiz yüzde 15 ve kısa vadede yüzde 35 seviyesine çıkarak pazar lideri olmayı hedefliyoruz."

-"YAKLAŞIK 5 MİLYON KİŞİ VAR"-

Hayat Kimya Medikal Pazarlama Müdürü Nilay Özyurt "Türkiye'de inkontinans (idrar tutamama) yaşayan yaklaşık 5 milyon kişi var ve bu rakam 2050 yılında 2 katına çıkarak toplam nüfusun yüzde 10'unu oluşturacak. Şu anda kullanım oranı çok düşük, yalnızca yüzde 5. Kişiler idrar tutamama sorunlarını saklıyor, doktora bile gitmiyor. Birçok kişi pazarda hijyenik, tek kullanımlık ürünler olduğunu bilmiyor. Bizim misyonumuz tüketicileri bilinçlendirip onlara pazarda şimdiye kadar yapılmış en kaliteli ürünleri sunarak sağlıklı ve özgüven içinde yaşamalarını sağlamak. JOLY esnek belbantlı yetişkin bezi, pazarın en emici ürünü olmasının yanı sıra dermatolojik olarak Alman Dermatest Kurumu tarafından onaylı. Bağımsız tüketici paneli sonuçlarına göre tüketicilerin yüzde 92'si, JOLY esnek belbantlı yetişkin bezini düzenli kullandığı ürüne göre daha fazla beğendi" dedi. Özyurt, Joly ürün gamı altında emici külot, kadın-erkek mesane pedleri ve yatak koruyucu örtü yer aldığını sözlerini ekledi.

-SGK GERİ ÖDEME KAPSAMINDA-

Özyurt, yetişkin bezinin SGK geri ödeme kapsamında olduğunu da hatırlatarak şu bilgileri verdi:

"JOLY, SGK'dan geri ödeme kapsamında. Günde 60 kuruştan 4 adet yetişkin bezi bedeli kurum tarafından geri ödeniyor. Tüketicilerin büyük çoğunluğu bundan haberdar değil. Sadece yüzde 53'ünün bu konu hakkında bilgisi var, bilgisi olanların da yalnızca tüzde 30'u geri ödemeden faydalanıyor. Hayat Kimya olarak tüm kullanıcılarımızı bu haklarından haberdar etmeyi görev bildik, bu nedenle ambalajlarımızın üzerinde bile bunu vurguluyoruz. Konuyla ilgili daha başka bilinçlendirme çalışmaları da yapacağız."(ANKA

Kaynak: ANKA / Ekonomi

Hayat Kimya Türkiye Bingo Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title