Haberler

Hayat Kimya Büyümede Hız Kesmiyor

Ev bakım, temizlik kağıtları ve hijyen kategorilerinde hızlı tüketim sektörünün devlerinden Hayat Kimya; üretim, teknoloji, insan kaynakları, marka ve Ar-Ge'ye odaklanarak büyümeye devam ediyor.

Geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi 2014'te de istikrarlı büyüme çizgisini devam ettiren Hayat Kimya, yalnızca Türkiye'nin değil bölgenin de en önemli üreticilerinden biri oldu. 2014 yılını yüzde 20 büyümeyle kapatan Hayat Kimya 1.2 milyar dolarlık ciro hacmine ulaştı.

Kurulduğu günden bu yana hızlı bir büyüme kaydeden ve ürün çeşitliliğini sürekli artıran Hayat Kimya, global şirket olma yolunda ilerliyor. Büyüme ivmesini hız kesmeden devam ettiren Hayat Kimya, her 4 yılda bir büyüklüğünü ikiye katlıyor.

Şirketin 2014 yılına ilişkin değerlendirmeleri ve 2015 hedefleri, Hayat Kimya Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Koordinatörü Prof. Dr. Orhan İdil, Temizlik Kağıtları Kategorisi Global Pazarlama Direktörü Aysel Aydın ve Kağıt Fabrikalar Direktörü Lütfi Aydın'ın katılımıyla İstanbul'da düzenlenen toplantıda paylaşıldı.

Hayat Kimya'nın büyüme hızının arkasında kuruluşundan bu yana benimsediği yenilikçi yaklaşımlar ve markalarına, işletmelerine ve insan kaynaklarına yapılan yatırımlar olduğunun altını çizen Orhan İdil, "Bu başarımız istatistiklere de yansımış durumda. Bugün Hayat Kimya, en yüksek hacimde ihracat yapan ilk 1.000 kuruluş içinde 57'nci, en büyük 500 sanayi kuruluşu içinde 62'nci, ve Holding en hızlı büyüyen şirketler içinde de 21'inci sırada bulunuyor. Son 10 yıldır her sene ortalama yüzde 20'lik birleşik büyüme ile her 4 yılda bir, iki kat büyüdük" diye konuştu.

Hayat Kimya'nın ülke ekonomisi için katma değer üretirken, istihdama da katkı sağladığını ve çalışanlarına da yatırıma devam ettiklerini kaydeden İdil, "Büyümemize paralel olarak 2014 yılında 1000'in üzerinde arkadaşımızı bünyemize katarak yurtiçinde toplam çalışan sayımız 3 bin 500'e, dünyada ise toplam 7000'e yaklaşmış durumda. 320 çalışanımızı 2014 yılında global çalışma yetkinlikleriyle donatacak yurtdışı görevlerine atadık. Bugün Hayat Kimya, ilanlarına gelen 140 bin başvuruyla en fazla ilgi çeken şirketlerden biri haline geldi" dedi.

Markalarına, teknolojiye, insan kaynakları eğitimi ve Ar-Ge'ye yaptıkları sürekli yatırımın kendilerini daha büyük hedefler için cesaretlendirdiğini ifade eden Orhan İdil, "Bu yatırımlarımızın yansımalarını Türkiye'de olduğu kadar, bölgede giriş yaptığımız her ülkede de görüyoruz. Hayat Kimya, yatırım yaptığı bölgelerdeki istikrarsızlıklara rağmen, tüm bu değerleriyle teknoloji ve kalite ihraç eden bir kuruluş haline geldi. 2015'te de büyümemizi bu misyon ile sürdüreceğiz" diye konuştu.

Kağıt Fabrikalar Direktörü Lütfi Aydın ise; Hayat Kimya'nın sahip olduğu çevreye duyarlı, enerji ve su tasarrufu sağlayan teknolojik know-how'ını yeni pazarlara taşımaya devam ettiğini vurguladı. Hayat Kimya'nın son 5 yılda yatırımlarını en hızlı gerçekleştiren şirket olduğuna dikkat çeken Aydın, dakikada 2 bin 210 metrelik üretim hızıyla 24 saat kesintisiz üretim yaparak 2012'den beri dünya hız rekorunun sahibi olduklarını da sözlerine ekledi. Ayrıca, çevreye duyarlı üretim stratejileriyle, verimlilik ve teknolojik yenilikçiliği temel alarak yatırımlarına hızla devam ettiklerini kaydeden Aydın, "Gittiğimiz her pazara patentli teknolojilerimizi de götürerek pazarın kalkınmasına destek oluyoruz. Örneğin, patentli kojenerasyon teknolojisiyle Türkiye ve dünyada ilk kez doğalgazın toplam enerjisini %85'e varan verimlilikte kullanıyoruz. Yine ülkemizde en az su kullanımı ile temizlik kağıdı üretimi gerçekleştiren firmayız, Avrupa'da ise 3. sıradayız" dedi.

Temizlik Kağıtları Kategorisi Global Pazarlama Direktörü Aysel Aydın, rekabetin yoğun olduğu ve giderek arttığı temizlik kağıtları kategorisinde tüketici trendlerini ve taleplerini dikkatle izlediklerini ifade ederek, bu trend ve talepleri Hayat Kimya'nın kalite ve teknolojisiyle birleştirerek fark yaratan ürünler ortaya koyduklarını kaydetti. Aydın, "Çok katlı tuvalet kağıtları, B-side teknolojisi sayesinde çift taraflı yumuşaklık, renkli ve kokulu tuvalet kağıtları, ambalaj tasarım ödüllü kutu mendiller ile hacim ve yumuşaklık sağlayan visconip teknolojileri bunlardan bazıları" diye konuştu.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Lütfi Aydın Hayat Kimya İstanbul Türkiye Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title