Haberler

Hayat Buldu, Yol Parası Bulamadı

Manisa'da böbrek kanseri nedeniyle henüz 1,5 yaşında ölümle burun buruna gelen Ramazan Efe Avcı, kök hücre nakliyle sağlığına kavuştu ancak günübirlik işlerde çalışan babasının ekonomik durumunun kötüleşmesi nedeniyle tedavisini sürdüremez hale geldi.

EFSUN YILMAZ - Manisa'da böbrek kanseri nedeniyle henüz 1,5 yaşında ölümle burun buruna gelen Ramazan Efe Avcı, kök hücre nakliyle sağlığına kavuştu ancak günübirlik işlerde çalışan babasının ekonomik durumunun kötüleşmesi nedeniyle tedavisini sürdüremez hale geldi. Hayırseverlerin desteğiyle oğulları Ramazan Efe ve 3 aylık Uğur'u yaşatmaya çalışan 29 yaşındaki baba Mustafa Avcı, AA muhabirine yaşadıklarını anlattı. Manisa'nın Alaşehir ilçesine bağlı Kızıldağ mahallesinde tarlalarda günlük 50 lira yevmiye karşılığında çalıştığını ve ailesiyle mutlu bir hayat sürdüğünü ifade eden Avcı, oğlu Ramazan Efe'nin dünyaya gelmesiyle mutluluğunun pekiştiğini söyledi.Eşinin ikinci bebeğe hamile olduğunu öğrendiklerinde Ramazan Efe'nin de sağlık sorunları yaşamaya başladığını dile getiren Mustafa Avcı, uzun süren kabızlık gibi belirtilerle Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne başvurduklarını anlattı.Ramazan Efe'nin böbreğinde rastlanılan tümörün çok kanama yaptığını belirten Avcı, şunları anlattı: "Bize böbrekte tümör olduğu söylendi. Ege Üniversitesi Tülay Aktaş Onkoloji Hastanesi'ne sevk ettiler. 4 ay boyunca orada kaldık. Tümör içeride kanama yaptı. Bizimle konuşan doktorlar ümit vermedi hatta her şeye hazırlıklı olmamızı istediler. Çünkü Ramazan Efe'nin kalp atışı 200'e yükseldi. O an benim bittiğim bir andı. Kanı boşalttılar, önce kemoterapi aldı sonra ameliyat oldu. Kendisinden alınan kök hücreyle 3 ay önce hayata döndü ve taburcu edildi. Şu anda sağlık durumu biraz daha iyi, inşallah kötüleşmez."-Dedesi maddi destek sağlıyorTedavi sürecinin oldukça pahalı olduğunu, emekli babasının sigorta primleri konusunda yardımcı olduğunu, tedavi süresince Kemik İliği Transplantasyon Vakfı'nın (KİTVAK) konuk evinde konakladığını, zaman zaman eş dosttan borç aldığını anlatan Avcı, aileye şans getirmesi için "Uğur" adını verdiği diğer oğlunun da çeşitli sağlık sorunları yaşadığını bildirdi.Her iki oğlunu da sürekli Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne tetkikler için getirdiğini kaydeden Avcı, etrafa ne kadar borcunun bulunduğunu bile bilmediğini ve artık ulaşım ve gıda masraflarını bile kaldıramaz hale geldiğini, üstelik iş bulamadığını dile getirdi.Eşine, maddi durumunun kötü olduğunu hissettirmek istemediğini aktaran Mustafa Avcı, "Çiftçi iş verirse çalışıyoruz. İş bulmak da kolay değil ki. Çocuğun iyi beslenmesi lazım. Sürekli dışarıdan bir şey almamız lazım, biz köylü çocuğuyuz ne olsa yeriz ama ona iyi bakmam gerekiyor" dedi. Anne Filiz Avcı da iki oğlunun da yaşamasının en büyük nimet olduğunu, Ramazan Efe'nin ölmesini aklına getirmek bile istemediğini söyledi. aa

Kaynak: AA / Güncel

Ege Üniversitesi Mustafa Avcı Filiz Avcı Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title