Haberler

Hayat Ağacı Projesi Tanıtıldı

Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Metin Feyzioğlu, "Hayat Ağacı Projesi'yle evlatlarımızı uyuşturucu girdabından çekip kurtaran güçlü bir el olmaya karar verdik" dedi.

Feyzioğlu, TBB'nin madde bağımlılığına karşı hazırladığı Hayat Ağacı Projesi'nin Av. Özdemir Özok Konferans Salonu'nda düzenlenen tanıtım toplantısında, dün Gaziantep'te av tüfeğiyle vurularak öldürülen avukat İsmail Akkaya'yı anarak, konuşmasına başladı.

Böyle bir olayın hiç kimsenin başına gelmesini istemediklerini belirten Feyzioğlu, "Bir hakimin başına gelsin asla istemeyiz ama bu bir hakimin başına gelseydi bugün yer yerinden oynamıştı" diye konuştu.

Akkaya ve bugüne kadar hayatını kaybeden avukatlar için saygı duruşunda bulunulmasının ardından Feyzioğlu, konuşmasına devam etti.

Gençlerin, çocukların ve toplumun büyük bir tehlike altında olduğunu, uyuşturucunun toplumu hedef aldığını belirten Feyzioğlu, buna karşı birlikte hareket edilmesi gerektiğini söyledi.

Uyuşturucu maddelerin kolaylıkla imal edildiğini, piyasaya sürüldüğünü anlatan Feyzioğlu, çocukların okul önlerinde uyuşturucu alabildiğini anlattı.

-"Alo Hayata Ağacı"

Proje kapsamında konunun uzmanı hukukçulara 7 gün 24 saat ulaşılabilecek bir sisteme ihtiyaç duyduklarını ifade eden Feyzioğlu, bu kapsamda "444 84 98" numaralı "Alo Hayat Ağacı Hattı"nı bugün devreye sokacaklarını bildirdi.

Çağrılara avukatlarca yanıt verileceğini belirten Feyzioğlu, avukatların sır tutma yükümlülüğü bulunduğunu, bu nedenle arayan kişilerin vereceği her bilginin kendileri açısından meslek sırrı olduğunu söyledi.

Feyzioğlu, "Projeyle evlatlarımızı uyuşturucu girdabından çekip kurtaran güçlü bir el olmaya karar verdik" dedi.

Psikolog, sosyal hizmet uzmanlarından oluşan heyet gözetiminde bir de senaryo hazırlattıklarını ve "Yaşamı Keşfet" ismiyle sahneye konulduğunu aktaran Feyzioğlu, oyunun tüm Türkiye'de sahneleneceğini belirtti.

Ülke çapında sanatçılardan da büyük destek gördüklerini ifade eden Feyzioğlu, "Bir değil binlerce deniz yıldızını kurtarmaya kararlıyız. Gençlerimize, evlatlarımıza sahip çıkmaya, bu toplumun bir parçası olarak, üzerimize düşeni yapmaya kararlıyız. Meslek itibarımız ancak böyle sosyal sorumluluk projeleriyle yükselebilir" değerlendirmesinde bulundu.

Konuşmanın ardından, "proje elçileri" Erol Evgin ve Murat Evgin ile projeye destek veren Işın Karaca, Muazzez Ersoy, Pascal Nouma, Kadir Çöpdemir, Orhan Gencebay, Müjdat Gezen, Oktay Kaynarca gibi ünlülerin madde bağımlılığına karşı video mesajları yayımlandı.

-"Duruşumuz dün de aynıydı, bugün de aynı"

Feyzioğlu, tanıtım toplantısının ardından basın mensuplarının İstanbul merkezli "paralel yapı" operasyonuna ilişkin sorusunu yanıtladı.

Bu konudaki tavırlarının net olduğunu ifade eden Feyzioğlu, basın özgürlüğüne, ifade özgürlüğüne yönelik her hareketin karşısında olduklarını söyledi.

Feyzioğlu, "Duruşumuz dün de aynıydı, bugün de aynı, yarın da aynı. Fakat bazı konuları açıklığa kavuşturalım. Türkiye'de zulüm, haksızlık, adil yargılanma hakkı ihlalleri geçtiğimiz pazar başlamadı. Eğer bahsettiğimiz gazetelerin pazartesi manşetlerini okuyanınız varsa sanki pazartesi bir milat, baskı düzeni, eziyet, adil yargılanma ve avukat hakları ihlalleri pazartesi günü başlamış sanırsınız. Bir özeleştiri yapmanın zamanı sanıyorum bahsettiğimiz yayın organları açısından geldi" diye konuştu. - Ankara

Kaynak: AA / Güncel

Metin Feyzioğlu Özdemir Özok Gaziantep Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title