Haberler

Mersin'de Hayallerine Koşarak Ulaşıyor

Güncelleme:

Mersin'de 15 yaşındaki atlet Ramazan Akkaya, hedeflerine ulaşmanın ilk basamağı gördüğü Fenerbahçe'ye transfer olmanın mutluluğunu yaşıyor.

LALE KÖKLÜ - Mersin Sporcu Eğitim Merkezi'nde yetişen ve Fenerbahçe'ye transfer olan 15 yaşındaki atlet Ramazan Akkaya, milli takıma girmeyi hedefliyor.

Beden eğitimi öğretmeninin teşviki sonucu 5 yıl önce başladığı atletizmde başarılı performansıyla dikkat çeken Akkaya, hayalini kurduğu Fenerbahçe'nin sporcusu olmayı başardı.

Antrenörü Veysel Ulakçı ile Nevin Yanıt Spor Kompleksi'nde günde 3 saat çalışan Akkaya, 100, 200 ve 300 metredeki başarısına 400 metreyi de ekleyerek en büyük hayali olan ay-yıldızlı formayı giymeyi amaçlıyor.

Akkaya, AA muhabirine, Fenerbahçe'de şampiyonluk için mücadele edeceğini belirterek, şunları söyledi:

"Çok hızlı koştuğumu ve vücudumun atletizme uygun olduğunu düşünen öğretmenim beni yarışmalara soktu ve başarılı oldum. O zamandan bu yana çok sevdiğim koşuyu bırakmadım ve hedeflerimin bir basamağı olan Fenerbahçe Spor Kulübü'ne çağrıldım. Bu benim için çok büyük bir onur. En büyük hayalim ise mili takıma girmek. Bunun için de Fenerbahçe'de şampiyonluk yaşamak istiyorum. Kulübümü en iyi şekilde temsil ederek, Avrupa şampiyonluğuna kadar ilerlemeyi amaçlıyorum."

Akkaya, 100 metreyi 10 saniyenin altında koşan ilk beyaz atlet unvanına sahip Fransız Christophe Lemaitre Helsinki'yi idolü gördüğü kaydetti.

Antrenör Veysel Ulakçı da 4 yıldır çalıştıkları Ramazan'ı çok başarılı bulduğunu kaydetti.

Ulakçı, Fenerbançe'ye çağrılan genç sporcunun adeta ödüllendirildiğine dikkati çekerek, şöyle konuştu:

"Ramazan, başarı bir çocuk ve emeğimizin karşılığını ondan fazlasıyla aldık. Bizi hiçbir zaman mahcup etmedi. Yaşı küçük ama büyüdükçe çok daha önemli başarılar elde edecek. Bu sene onun için gerçekten önemli bir yıl. Dünya yıldızlar şampiyonası var. Ramazan'ın orada da başarılı olacağına inanıyorum. Onu, mili takımımızda görmeyi arzuluyoruz." - Mersin

Kaynak: AA / Spor

Nevin Yanıt Mersin Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title