Haberler

Hayalleri Polis Olmaktı, Bir Günlüğüne Polis Oldular

Hayalleri polis olmaktı, bir günlüğüne polis oldular Emniyet Müdürü Çalışkan, engelli öğrencileri makamında ağırladıİSTANBUL - İstanbul Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan, engelli öğrencileri makamında ağırladı.

Hayalleri polis olmaktı, bir günlüğüne polis oldular

Emniyet Müdürü Çalışkan, engelli öğrencileri makamında ağırladı

İSTANBUL - İstanbul Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan, engelli öğrencileri makamında ağırladı. Gençlerin polis olma hayalini bir günlüğüne de olsa gerçekleştiren Emniyet Müdürü Çalışkan, koltuğunu da gençlere bırakınca renkli görüntülere sahne oldu.

İstanbul Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan, Ümraniye Şakire Hanım Özel Eğitim Uygulama Merkezinde eğitim gören engelli öğrencileri makamında ağırladı. Renkli görüntülere sahne olan ziyarette gençler ile Müdür Çalışkan, keyifli anlar yaşadı. Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü ekiplerinin de yakından ilgilendiği gençlerin polis olma hayalini bir günlüğüne de olsa gerçekleştiren Emniyet Müdürü Çalışkan, koltuğunu da gençlere bıraktı.

Emniyet Müdürü Çalışkan'ın engelli gençlerle yakından ilgilenmesi hem gençlerin hemde ailelerin mutluluğuna mutluluk kattı. Emniyet Müdürü Çalışkan ile engelli öğrenciler arasında yaşanan diyalog ve samimi görüntüler ise ziyarete neşe kattı. Çalışkan, kendisine ziyarete gelen gençlere de çeşitli hediyeler verdi. Üzerlerine polis üniforması giydirilen gençlerin oldukça mutlu oldukları görüldü.

Engelli kelimesinin toplumda kabul gördüğünü ve kelimede herhangi bir sorun olmadığını belirten İstanbul Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan, "Ancak ben bu kelimenin 'Engin Gönüllüler' diye değiştirilmesini teklif ediyorum. Benimde bir yakınım engin gönüllüdür. Engin gönüllü kelimesi çok daha şık ve güzel oluyor. Bu önerimin değerlendirilmesini istiyorum. Engin gönüllü kelimesi bu çocuklarımıza daha çok yakışıyor. Hepsinin gönüllerinin inanılmaz derecede engin olduğuna inanıyorum. Müdürümüze, öğretmenlere ve ailelere bu çocuklara verdikleri emek için teşekkür ediyorum. Çocuklar çok iyi eğitim almışlar. Bizlerde polis haftası dolayısıyla bir takım etkinlikler düzenliyoruz. Bunlardan bir tanesi de bu çocuklarımızla bir araya gelmekti. Onlarla bir araya gelmekten çok mutlu olduk. Bu kardeşlerimiz polis olmak istiyordu. Onların hayallerini gerçekleştirmek bizleri de mutlu etti" diye konuştu.

Ümraniye Şakire Hanım Özel Eğitim Uygulama Merkezi Müdür Yardımcısı Cansu Aybakan ise, "Bizim 'Bir hayalim var' diye projemiz var. Bunun üzerinden yola çıktık. Doktor veya polis olmak isteyen yada Cumhurbaşkanımız ile tanışmak isteyen çocuklarımızı hayallerine kavuşturmaya çalışıyoruz. Bundan sonra hayatlarında ulaşamayacakları durumu yaşatabilmek için çaba sarf ediyoruz. Polislerimizden bu konuda ciddi destek aldık. Gittiğimiz kurumlar da destek veriyor. Çocuklarımıza bir günlükte olsa o polislik duygusunu yaşatmak için buradayız. Müdürümüze verdiği destek için teşekkür ederim" dedi.

Ziyaret Emniyet Müdürlüğü bahçesinde verilen aile fotoğrafı ile son buldu. Emniyet Müdürü Çalışkan, ziyaretine gelen ve engin gönüllü olarak adlandırdığı gençlere tek tek sarılarak uğurladı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Genel

Mustafa Çalışkan Ümraniye İstanbul Genel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title