Haberler

Hayalini Kuramayacağım Bir Hayat Yaşıyorum

Ünlü şarkıcı Ferhat Göçer, "Müzikte bu noktalara geleceğimi düşünmüyordum" dedi ve ekledi: Allah'a şükür; kuruş kuruş, santim santim hesaplayarak hayatta.

Son albümü 'Kalbe Kiralık Aşklar'ın çıkış parçası 'Git'le müzik listelerinin zirvesine çıkan Ferhat Göçer, başarısında tesadüf ve şansa yer olmadığını söylüyor. Sekiz yılda yedi albüm çıkaran ünlü şarkıcı; hem yeni albümünü, hem de aşka bakışını anlattı...

'Kalbe Kiralık Aşklar' adlı albümünüzün çıkış şarkısı 'Git', kısa sürede müzik listelerinde birinci sıraya kadar çıktı. Zirvedeki yerinizi sevdiniz mi?

Estağfurullah! Zirvede olmak güzel ama çok zor.

Zirveye çıkmak mı zor, zirvede kalmak mı?

İstikrarı koruyabilmek, inanın daha zor. Sadece işinizde iyi olmanız yetmiyor; kariyer yönetiminizi yapmanız, bulunduğunuz pozisyonu korumanız, mevcut başarının istikrarlı bir şekilde devam etmesi için çalışmanız ve geldiğiniz noktadaki ilişkileri de koruyup doğru yönetebilmeniz gerekiyor. Şu anda çok farklı bir süreç yaşıyorum. Evet, bir noktaya geldik ama bu saydığım unsurlar neticesinde geldik. Bu noktaya gelebilmek için de çok farklı tecrübeler edinmek gerekiyor.

ARTIK TATMİN OLMAK İSTİYORUM

Bu süreçten ne gibi çıkarımlarınız oldu?

Samimi ve dürüst bir şekilde kendi isteklerinizin yanı sıra, çevrenizdeki insanların arzu ve isteklerine de aynı derecede saygılı olmanız gerektiğini öğrendim. Yani sadece ben bilirim ya da benim dediğim olacak dememeyi, herkese güvenmemeyi öğrendim.

Peki bu, müziğinize nasıl yansıdı?

Sanırım biraz daha sakinleşmiş olabilirim. Daha duru, daha naif bir yola ilerlediğimi, sağlıklı bir yolda olduğumu düşünüyorum. Bu albümde de bu sükunet var.

Bu albümle birlikte daha olgun bir Ferhat Göçer var sanki...

Bu, tamamen yılların birikimiyle alakalı. 40 yaşını devirdikten sonra insan, birçok şeye daha başka bakmaya başlıyor. Eskiden öfkelendiğim konulara artık daha sakin yaklaşıyorum. Ömrümüz 'Nasıl olur?' demekle geçti, şimdi 'Bu da oluyormuş demek ki' sürecini yaşıyorum. Takdir görmek tamam ama artık sadece mutlu olmak ve tatmin olmak istiyorum.

HİT ŞARKI YAPAMAMA KAYGIM VAR

Şu an mutlu ve tatmin olduğunuz bir hayat mı yaşıyorsunuz?

Hayalini bile kuramayacağım bir hayat yaşıyorum. Müzikte bu noktalara gelebileceğimi düşünmüyordum. Ama Allah'a şükür; kuruş kuruş hesaplayarak, santim santim kazıyarak hayatta istediğim birçok şeye kavuştum. Bu olgunluğumun sebebi belki de budur. Sağlıklı bir özel hayatım, mutlu bir aile yaşantım, iyi giden bir müzik kariyerim var. Belli bir ekonomik seviyeye de ulaştığım için bazı kaygı ve streslerden uzak durup aklıselim kararlar alabiliyorum.

Çok dinlenen ve hala söylenen şarkılarınız var. Hit şarkı yapamama endişesi yaşıyor musunuz?

Herkes gibi ben de hit yapamama kaygısı yaşıyorum. Bir albümde 8-10 şarkı oluyor ama onbinlerce insanın ruhuna dokunan konserlerde hep bir ağızdan söylenen şarkılar belli. 'Biri Bana Gelsin', 'Yastayım', 'Cennet', 'Kalp Kalbe Karşı' ve 'Gidemem' gibi her albümden yıldızı parlayan birkaç şarkı oluyor. Bu albümde de 'Git' öne çıktı. Ben bu konuda şanslıyım sanki.

BEŞ ŞARKIM KLASİKLEŞİR

'Git', Youtube'da da iki ayda yaklaşık 6 milyon kez izlenmiş. Bu başarıyı neye bağlıyorsunuz?

'Git', kendi şarkılarım içinde istatistiksel olarak en başarılı şarkımız oldu. Bunda birçok faktör var. Öncelikle bu benim profesyonel olarak sekizinci yılım ama öncesindeki sahne çalışmalarımla beraber yaklaşık 25 yıllık bir müzik birikimim ve tecrübem var. Ayrıca geçmişe oranla dijital platformda şarkı dinleme oranları daha fazla. Şarkı çok iyi deyip de işin matematiğini de es geçmemek gerekiyor. Onun dışında şarkının çok modern bir anlatım dili var. Birçok kişiyi de ortak noktada buluşturma özelliğine sahip, yani herkes bu şarkının içindeki cümlelerden birinde kendisini bulma şansına sahip.

Şarkının bu kadar tutacağını öngörmüş müydünüz?

Evet ama sadece ben değil, dinlettiğim herkes tahmin ediyordu. Daha önce 'Üzüm' adlı şarkıda birlikte çalıştığım Zeki Güner'in bir şarkısı bu. Şarkıyı ilk dinlediğimde tutacağını hissetmiştim. Bir şarkının bana yakışıp yakışmayacağı noktasında yüzde 60 doğru karar verdiğimi düşünüyorum. Bu albümden sadece bir şarkı çıkmayacak; klasikleşecek beş şarkı var.

ÇOK ANLAYIŞLI BİR BABAYIM

Kızınız ve oğlunuzla yeteri kadar vakit geçirebiliyor musunuz?

Her fırsatta onlarlayım. Birlikte vakit geçirmek, büyümelerine şahit olmak hoşuma gidiyor. Bu çok kıymetli bir duygu... Bu fırsatı kaçırmamak için mücadele ediyorum.

Anneleriyle aranızda sorun var mı?

Hayır, yok. Zaten kızım Yağmur benim yanımda kalıyor; velayeti bende. Dolayısıyla onunla her gün beraberiz, oğlum Can'la da haftanın iki günü beraber oluyoruz. Kardeşler de birbirlerini çok seviyorlar. Bir sıkıntımız yok çok şükür.

Katı bir baba mısınız?

Hayır, onları algılamaya ve anlayışlı olmaya, aynı zamanda da yol göstermeye çalışan bir babayım. Mantıklı bir otorite ve kabul edilebilir bir iletişimle sağlıklı bir ilişki kurmaya çalışıyorum. Becerip beceremediğimizi zaman gösterecek.

Gençlerle aranız nasıl?

Zaman zaman onları anlamakta zorlandığım oluyor. Bizim çok ayıp deyip kullanmaktan çekindiğimiz bazı kelimeler, onların ağzında sakız gibi. Bazı tabirleri, tokat gibi gelebiliyor. Yıllar evvel benim, babamla ettiğim mücadeleyi, şimdi çocuklarım benimle ediyor. Ben babamlaştım.

AŞKLAR ARTIK ÇOK YÜZEYSEL

'Kalbe Kiralık Aşklar' derken neyi kastediyorsunuz?

Gelip geçici aşklardan bahsediyorum. Özellikle günümüz ilişkilerine ithafen kurulmuş bir cümle bu. Daha yüzeysel ve çabuk tüketilen aşklar yaşanıyor günümüzde. İçinde bulunduğumuz zamanda duyguların da çok değişken olması normal kabul ediliyor. İçe dönüyoruz ve kırılganlaşıyoruz. Bütün bu hisleri anlatan bir şarkı bu.

Sabah : http: //www.sabah.com.tr

Kaynak: Sabah.com.tr / Magazin

Ferhat Göçer Magazin Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title