Haberler

Başkan Sargın: Hayaldi Gerçek Oldu

Güncelleme:

İznik Doğalgazı 2015 yılının kış aylarında kullanmaya başlayacak.

2015 yılı başlarına kadar 150 km'lik polietilen hat döşenmesinin ardından 2015 ilk 6 ayında ise 33 km'lik çelik hat döşemesi yapılarak 2015-2016 yılı kış aylarında kullanılmaya başlayacak.

İznik Doğalgaz Temel Atma Törenine Ak Parti Bursa Milletvekilleri İsmail Aydın, İsmet Su, Hüseyin Şahin, Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkanı Recep Altepe, İznik Kaymakamı Hüseyin Karameşe, İznik Belediye Başkanı Osman Sargın, Bursa Bursagaz Genel Müdürü Ahmet Hakan Tolon, Ewe AG Yönetim Kurulu Başkanı Dr. William Schouber, Ewe AG Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Dr. Frank Quante, Ak Parti İlçe Başkanı Tamer Mahmut Hersek, siyasi parti üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

Başbakan ve Ak Parti Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Başbakan Yardımcıları Numan Kurtulmuş, Bülent Arınç, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Bursa Milletvekilleri Canan Candemir Çelik, Hakan Çavuşoğlu ve Mustafa Öztürk İznik'e Doğalgaz hayırlı olsun telgraflarını ilettiler.

BAŞKAN SARGIN: HAYALDİ GERÇEK OLDU

Başkan Sargın "İznik'in Doğalgazına kavuşması olan bu önemli güne hepiniz hoş geldiniz, şeref verdiniz. Bugün İznik'te tarihe altın harfler ile yazılacak bir işin başlangıcını yapıyoruz. Allah'a şükürler olsun ki, oldu, oluyor, olacak, olmayacak derken işte bugün burada doğalgazın temellerini atıyoruz. Doğalgaz tüm İznikli hemşerilerime hayırlı olur inşallah. Doğalgaz ile birlikte benim İznikli Hanım kardeşlerim kül silkelemekten kurtulacaklar. İznikli hemşerilerim kirli havadan kurtulacaklar. Kirli atıklardan kurtulacaklar. Çünkü doğalgazın atığı yok. İznikliler her şeyin en güzeline layık insanlardır. Bizlerde Sayın Büyükşehir Belediye Başkanımızın büyük destekleri ile İznik'e her şeyin en güzelini yapmak için mücadele ediyoruz. Bursagaz fiyatlandırmada, taksitlendirmede İznik'e özel programlar uygulayacaklar. Doğalgaza emeğini, fedakârlığını, zamanını harcayan başta değerli milletvekillerimiz ve Büyükşehir belediye başkanımız var. Bizler bu doğalgaz için 1 yılı aşkın süredir EPDK ile görüşmeler yapıyoruz. Bizler EPDK'ya İznik'te size 9 bin abone yapabiliriz dediğimizde bizlere olmaz demişlerdi. Ama çalıştık, gayret ettik, emek verdik bu işi sonlandırdık. Sayın Milletvekillerimizin, Sayın Valimizin, Sayın Büyükşehir Belediye Başkanımızın destek ve gayretleri ile doğalgazımıza kavuşuyoruz. Medeniyet yolunda olması gereken İznik Doğalgazı şimdiden İznik'imize hayırlı olsun diyorum, katılımlarınız için hepinize teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

İZNİK DOĞALGAZI 2015-2016 YILI KIŞ AYLARINDA KULLANILMAYA BAŞLAYACAK

Bursagaz Genel Müdürü Ahmet Hakan Tolon yaptığı konuşmada "İznik Doğalgaz Yatırımları Temel Atma Törenine hepiniz hoş geldiniz şeref verdiniz. Bursa da doğalgaz yatırımları yaklaşık çeyrek asır önce başladı. Bursa da ilk doğalgaz kullanımı 1992 yılında gerçekleşti. Bugün Bursagaz olarak 5200 kilometrelik doğalgaz hattımız ile Bursalılara hizmet ediyoruz. Müşteri sayımız sekiz yüz elli binlere geldi. Bugün bizim içinde çok önemli bir gün. Çünkü 2013 yılında İznik ilçemiz Bursagaz'ın lisans alanı içine dahil oldu. Tabi ki bu dahil olma ile birlikte bizler İznik'e yatırım yapmaya hak kazandık. Ve daha 3 gün önce EPDK tarafından İznik Yatırımlarımız onaylandı. Tabi bu onaylanma sürecinde Sayın Osman Başkanımın da söylediği gibi Milletvekillerimiz, Büyükşehir Belediye Başkanımız ve Valimiz çok fazla emek sarfetti.Ben burada her birine tek tek teşekkür ediyorum.Bizler bu yıl içerisinde İznik içerisinde ki tüm yatırımlarımızı tamamlamayı hedefliyoruz. İznik'te yaklaşık 150 km'lik polietilen ve çelik yatırımlarımız var. Bu yatırımlarımız yılsonuna kadar tamamlanacak. Asfaltlama ve yüzey kaplama işlemleri de bu süreç içerisinde gerçekleşecek. Ama ilk doğalgaz kullanımını maalesef bu kış gerçekleştiremeyeceğiz. Çünkü İznik için bizler, BOTAŞ'ın ana iletim hattından buraya hat çekmemiz gerekiyor. Yaklaşık 33 km'lik yüksek basınçlı bu hattın yapımı en erken önümüzde ki yılın başında başlayacak. Ve tahminen 6 ay gibi bir sürede bu hat tamamlanacak. Ve İznik ilçemizin girişinde bir basınç düşürme istasyonu kurulup ve İznik ilçemize ilk doğalgazı önümüzdeki yılın kış aylarında vermeyi planlıyoruz. Bizler tüm planlarımızı projelerimizi buna göre yaptık. Sizlerden ricamız 2015-2016 kışında doğalgaz kullanacak şekilde tesisatınızı yapmanızı hazırlamanızı rica ediyoruz. Bizler İznik için özel bir kampanya yapıyoruz, bugüne özel bu yıla özel önümüzde ki 3 ay boyunca doğalgaz kullanmak isteyen müşterilerimiz doğalgaz abonelik bedelini, İznik'e özel olarak kredi kartına 8 taksit ile ödeyebilecekler. Şuanda Bursa'da ki müşterilerimizden bunu en fazla 3 taksit olarak alıyoruz. Belediye Başkanımız Osman Bey'in özel ricasıyla bunu İznik'te 8 taksit olarak uygulayacağız. Yine önümüzde ki 3 ay boyunca Bursagaz ekipleri burada pazarlama faaliyetlerinde bulunacak. Doğalgazı nasıl kullanacağınıza dair, işlemlerinizi nasıl yapacağınıza ve nasıl daha verimli kullanacağınıza dair bilgilendirme çalışmaları yürütecekler. Bu sürede istediğiniz bilgiyi ekip arkadaşlarımızdan öğrenebilirsiniz. Ayrıca tüm işlemlerinizi Türkiye'de ilk olarak Bursagaz'da telefon ile halledebiliyorsunuz. 444 11 33'ü aradığınızda abonelik, gaz sözleşmesi, sözleşme iptali gibi bütün işlemlerinizi gerçekleştirebilirsiniz. Doğalgazın İznik'e gelmesinde emeği geçen herkese tek tek teşekkür ediyorum. Doğalgazın İznik için hayırlı olmasını diliyorum."

Recep Altepe; "Dünya Kenti İznik'i Turizmle Ayağa Kaldıracağız"
Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe yaptığı konuşmada "Bugün İznik için gerçekten güzel ve tarihi bir gün. Çağımızın nimetlerinden olan bu büyük nimet doğalgaz İznik'imizin sağlıklı bir kent olması yaşanılabilir bir kent ve kaliteli bir kent olmasına büyük katkı sağlayacak olan doğalgaz hattının çekilmesinin başlangıç törenine katılmak bizler için büyük bir mutluluk. İznik'e yakışan ve İznik için geç kalınmış bir nimet. Bizler Bursa 20 yıldır doğalgazı kullanıyoruz. Bu güzel nimetin bugünlerde İznik'e de ulaştırılması büyük bir emek ve fedakârlık sonucunda oldu. Milletvekillerimiz, valimiz, Büyükşehir Belediyemiz ve Bursagaz ile birlikte en öne çekilerek temel atma töreni gerçekleşti. Bu konuda emeği geçen herkese başta milletvekillerimize ve Bursagaz'a tekrar şükranlarımı arz ediyorum, şükranlarımı sunuyorum. Gerçekten Bursagaz'a teşekkür ediyoruz. Benim yönetimin kurulunda olduğum, Bursagaz şirketi Bursa Büyükşehir Belediyesi de onun hissedarı.Ve istiyoruz ki her yere bu güzellikleri en kısa sürede ulaştırsın. Bu güne kadar verilen desteklerden dolayı tüm arkadaşlarımıza dostlarımıza teşekkür ediyorum. Bursagaz firmasına da kolay gelsin diyorum. İznikli hemşerilerimize hayırlı uğurlu olsun diyorum."

AYDIN "LAFTA KALMIŞTI, İCRAATA GEÇİRİYORUZ"

Ak Parti Bursa Milletvekili İsmail Aydın "Tarih ve Medeniyet başkenti İznik, bugün tarihi bir gün daha yaşıyor. Bugün İznik doğalgazına kavuşuyor. Çok uzun zamandır konuşuldu ama sadece lafta kalmıştı. Bugün güzel bir törenle bunu icrata geçiriyoruz. Değerli dostlar İznik'in doğalgaza kavuşması inanın okadar da kolay olmadı.11 Milletvekilimiz ile Büyükşehir Belediyemiz ile çok fazla efor sarfettik, emek sarfettik nasip bugüneymiş. İnanın EPDK'a ile sürekli iki günde bir görüştük aradık ve çok şükür netice aldık.Perşembe günü itibariyle imzadan çıktı.Huzurlarınızda Bursagaz'a da teşekkür ediyorum. İznik'e yatırım yapma konusunda büyük emekleri oldu. Kendilerine teşekkür ediyorum.Ama bizim Bursagaz'dan bir talebimiz daha var.Kısa bir süre içerisinde İznik'in boru döşemeleri tamamlanacak.İznik'in doğalgaz işi bittikten sonra özellikle Elbeyli ve Boyalıca mahallelerimize de mutlaka doğalgaz istiyoruz.Tekrar emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.İznikli hemşerilerime hayırlı uğurlu olsun diyorum" dedi.

İSMET SU "İZNİK HALKI RAHATA KAVUŞUYOR"

Ak Parti Bursa Milletvekili İsmet Su "İznik'in bu anlamlı ve mutlu gününde hep birlikte olmaktan mutluluk duyuyor ve hepinize saygılar sunuyorum. Biryere yatırımlar yapılacakken sadece devlet imkânları ile değil, aynı zamanda bir kısım kaynakları özelleştirerek devlet ve özel kaynakların birlikte yürütülerek hayata geçirilmesi lazım. Bursagaz'da Bursa'da bu konuda büyük yatırımlar yaptı. Bursagaz'ın verilen tarihlerden önce İznik'te doğalgazın kullanılacağı kanaatindeyim. Ben şimdiden İznik'te ki doğalgaz kullanımı rahatlığına bir an önce geçilmesi temennisiyle gerek bu çalışmayı yapacak olan yöneticilere, tüm teknik elemanlara kolaylıklar diliyorum. Burada yolların asfaltlanmasını bir süre daha Osman Başkanımızdan istemeyeceğiz. Şimdi kazılacak yerlere asfaltlama yapılırsa bir sürü israf olacak, bu yüzden İznikliler biraz daha sabretmesi lazım. Sonu rahat olacak bu hizmet şimdiden hayırlı olsun diyorum ve saygılar sunuyorum" dedi.

HÜSEYİN ŞAHİN "İZNİK TARİHİ BİR GÜN YAŞIYOR"

Ak Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin "İznik bugün çok önemli ve tarihi bir gün yaşıyor. Bu programın gerçekleştirilmesi için çok ciddi zaman ve emek harcandı. İznik birçok hizmeti, değeri ve yatırımı hakediyor. Bunu zamanı geldikçe alacaktır. Bu hizmetlerin yapılmasında altını çizmek istiyorum bu doğalgaz hizmetinin gerçekleşmesinde, İsmail Aydın Bey biraz mütevazi davrandı ama büyük emekleri var. Sayın Başbakanımız ile, Sayın Enerji Bakanımız ile EPDK yöneticileri ile görüşmeler yaptı. Diğer hizmetlerinde buraya gelmesinde kendisinin büyük emeği var. İznikliler 30 Mart'ta bizlere bir hediye verdi. Bizler de bu hediyenin karşılığını hizmetlerimiz ile göstermek zorundayız. Çok değerli hemşerilerim İznik'in dokusunu havasını koruyacak bu Doğalgaz hizmetinin tüm İzniklilere hayırlı olmasını dilerken emeği geçenlere tekrar tekrar teşekkür ediyorum" dedi.

WİLLİAM SCHOUBER "TARİHİ İZNİK'İN DAVASI DEĞİŞİYOR"

Ewe Ag Yönetim Kurulu Başkanı Dr.William Schouber ise konuşmasında "İznik'i geldiğimde biraz gezme fırsatım oldu. Ve İznik'ten etkilendim açıkçası. İznik gibi tarihi zengin bir mekâna yapılmış olan bu yatırımdan dolayı mutluyuz. İznikliler Bursagaz yetkililerine konuyla ilgili merak ettikleri herşeyi sorabilirler ve mutlaka sorsunlar. Onlar İzniklilere yardımcı olmaktan ve bilgilendirmekten memnuniyet duyacaklardır. Bu yatırımın gerçekleşmesinde emeği geçen herkese teşekkürlerimi iletiyor saygılar sunuyorum" dedi.

İznik Doğalgaz Temel Atma Törenine Kurdelesini Ak Parti Bursa Milletvekilleri İsmail Aydın, İsmet Su, Hüseyin Şahin, Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkanı Recep Altepe, İznik Kaymakamı Hüseyin Karameşe, İznik Belediye Başkanı Osman Sargın, Bursa Bursagaz Genel Müdürü Ahmet Hakan Tolon, Ewe AG Yönetim Kurulu Başkanı Dr. William Schouber, Ewe AG Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Dr. Frank Quante, Ak Parti İlçe Başkanı Tamer Mahmut Hersek ile birlikte keserek tören sona erdi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Osman Sargın Ak Parti Bursagaz İznik Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title