Haberler

Havza'da Kuvvetli Rüzgar Uyarısı

Samsun Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı kuvvetli rüzgara karşı vatandaşları uyardı.

Samsun Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı kuvvetli rüzgara karşı vatandaşları uyardı.

Havza Grup Amiri Yavuz Durak, yaptığı açıklamada, soba kullanılan evlerde, yanan sobaların yatmadan önce tamamen söndürülmesi ve soba ve kalorifer bacalarının temizliğinin yapılmasının, can ve mal emniyeti bakımından büyük önem taşıdığına dikkati çekti.

Meteorolojiden aldıkları bilgiye göre Çarşamba gününe kadar lodos ve fırtınanın etkili olacağını belirten Durak, "Lodos ve fırtınalı havalarda vatandaşların soba zehirlenmelerine karşı dikkatli ve tedbirli olmaları gerekiyor. Sobadan sızan karbonmonoksit gazından zehirlenmeler, genelde gece yatmadan önce sobaya tekrar kömür atarak uyumaktan kaynaklanıyor. Lodos ve fırtına olması durumunda uykuda olan vatandaşlar da zehirlenmeyle karşı karşıya kalabilirler. Vatandaşlarımızdan dikkatli olmalarını istiyoruz" dedi.

Durak, kış aylarında meydana gelen yangınların yüzde 50'sinin baca yangınları olduğuna değinerek, "Çatı katlarında bacaların geçtiği bölgelere yanıcı ve parlayıcı maddelerin konulmaması çok önemli. Bu şekilde üzücü olayların önüne geçilebilir" diye konuştu.

Vatandaşlardan 110 itfaiye hattını gereksiz yere meşgul etmemelerini de isteyen Durak, "Unutulmamalı ki 110, bir gün onlara da lazım olabilir ve biz yine gereksiz bir telefonla meşgul olabiliriz" ifadesinde bulundu.

Durak, Havza Bölge İtfaiye Grup Amirliğinin Havza, Kavak, Asarcık ve Ladik ilçelerine hizmet verdiğin işaret ederek şunları kaydetti:

"Yangın ihbarı için bizleri arayan vatandaşlarımızın bulundukları ilçeleri söylemeleri bizim hızlı bir şekilde olay yerine intikalimiz için önemli. Bazı ilçelerimizde aynı isimi taşıyan mahalle ve caddelerimiz var. Bize ihbar esnasında ilçe isimlerinin söylenmesi bu nedenle önemli bir nokta."

Kaynak: AA / Güncel

Havza Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title