Haberler

Havza'da "Gebe Okulu" Açılacak

Havza Devlet Hastanesi Başhekimi Mustafa Keçeci, bebek sahibi olmaya aday anne ve babalara yönelik gebe okulu açılması için 25 Mayıs Anadolu Lisesi ile protokol imzaladıklarını söyledi.

Havza Devlet Hastanesi Başhekimi Mustafa Keçeci, bebek sahibi olmaya aday anne ve babalara yönelik gebe okulu açılması için 25 Mayıs Anadolu Lisesi ile protokol imzaladıklarını söyledi.

Keçeci ve Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü Nizamettin Gündüz, Kaymakam Alper Tanrısever'i makamında ziyaret ederek imzalanan protokol hakkında bilgi verdi.

Havza Devlet Hastanesi Müdürlüğü ile 25 Mayıs Anadolu Lisesi Müdürlüğü arasında imzalanan protokolle açılacak olan gebe okuluna bebek bekleyen tüm ailelerin katılabileceklerini belirten Keçeci, "Gebelik okulu ile bebek ölümlerinin en aza indirilmesi, bebeklik çağında görülen engellenebilir hastalıkların en aza indirilmesi, bebek gelişimlerinin sağlıklı bir şekilde kontrol altına alınması,  her kadının gebelik sürecini korku ile değil huzurla geçirmesi hedefleniyor. Anne adaylarına gebelik dönemi egzersizleri, beslenmenin önemi, ağız ve diş sağlığı bilgilendirilmesi, gebelik sonrası anne ve bebek sağlığı eğitimleri verilerek eğitimler sonrasında eğitim sertifikaları dağıtılacaktır" dedi.

Eğitimin ücretsiz olduğuna değinen Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü Nizamettin Gündüz ise, "Eğitimler ücretsiz olup, her hafta düzenli olarak pazartesi ve çarşamba günleri teorik dersler Havza Devlet Hastanesinde, uygulamalı dersler de 25 Mayıs Anadolu Lisesi Spor Salonunda yapılacaktır" dedi.

Kaymakam Tanrısever, çocuk sahibi olmaya aday aileler için gebelik okulunun önemine işaret ederek, "Ülkemizde yaşanan doğum olaylarında aile bireylerinin çocuklarını dünyaya getirmeden önce yapması gerekenleri öğrenmesi ve doğru bilinen yanlışların önüne geçilebilmesi için önemlidir. Projeyi uygulamaya koyan hastanemiz yönetimi ve çalışanlarına teşekkür ederim" dedi.

Kaynak: AA / Yerel

Havza Devlet Hastanesi Alper Tanrısever Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title