Haberler

Havza'da 47 Aileye 188 Büyükbaş Hayvan Verildi

Samsun’un Havza ilçesine bağlı Çamyatağı köyünde 47 aileye 188 büyükbaş hayvan dağıtıldı.

Samsun'un Havza ilçesine bağlı Çamyatağı köyünde 47 aileye 188 büyükbaş hayvan dağıtıldı.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğü ve Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı işbirliğiyle yürütülen, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışmayı Teşvik Fonu'nca desteklenen Kırsal Alanda Sosyal Destek Programı kapsamında Çamyatağı Köyü Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Süt Sığırcılığı Projesi hayvan teslim töreni yapıldı. Çamyatağı köyünde simental ırkı 188 büyükbaş hayvan, projeden faydalanan 47 aileye 4'er adet olmak üzere teslim edildi.

Samsun Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü Kısal Kalkınma ve Örgütlenme Şube Müdürü İcabi Çağan yaptığı açıklamada, bu projenin 2011 yılında programa alındığını, ilk önce büyükbaş hayvanları alacak olan 47 kişinin ahırlarının yapıldığını ve süt toplama merkezleri oluşturularak süt tankları verildiğini söyledi.

Gelir düzeyi düşük, sosyal güvencesi olmayan 47 aileye 4'er baş olmak üzere 188 adet simental ırkı büyükbaş hayvanların dağıtıldığını, birim maliyetinin 6 bin 450 TL olup toplam proje maliyetinin ise 1 milyon 711 bin 72 TL olduğunu belirten Çağan, hak sahiplerine dağıtılan büyükbaş hayvanların ise 3 yıl geri ödemesiz olmak üzere 6 eşit taksitler ile geri ödemelerin başlayacağını anlattı.

Köylüler ise yapılan bu projeden duydukları memnuniyeti dile getirdiler.

Çamyatağı köyünde düzenlenen törene ayrıca Havza Kaymakamı Yunus Kalaycı, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Ahmet Başara, Havza İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Hüsamettin İlhan, Havza Milli Eğitim Müdürü Mehmet Aktürk, AK Parti Havza İlçe Başkanı Mahmut Karahan ve Havza Müftüsü Lütfü Koca Türk katıldı. - SAMSUN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Samsun Havza Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title