Haberler

Havza Avcılar ve İhtisas Kulübü Başkanı Kutbay'dan Av Yasağı Uyarısı

Havza Avcılar ve İhtisas Kulübü Başkanı Yaşar Kutbay, 2014 yılı su ürünleri avlanma yasağının 15 Nisan tarihi itibari ile başlayacağını belirleterek, "Üreme döneminde bilinçsiz av yapmayalım" dedi.

Havza Avcılar ve İhtisas Kulübü Başkanı Yaşar Kutbay, 2014 yılı su ürünleri avlanma yasağının 15 Nisan tarihi itibari ile başlayacağını belirleterek, "Üreme döneminde bilinçsiz av yapmayalım" dedi.

Kutbay, yaptığı açıklamada, 2014 yılı su ürünleri avlanma yasağının 1 Temmuz'a kadar devam edeceğini belirtti.

Av yasağı döneminde tüm balıkçı teknelerinin karaya çekileceğini ve kesinlikle suda bulundurulmayacağını hatırlatan Kutbay, şunları kaydetti:

"İlgili kurum ve kuruluşlar avlanma yasağı döneminde su ürünleri koruma ve kontrol denetimlerine devam edecek ve kanun dışı uygulamalarda bulunanlar hakkında yasal işlem yapacak. Cezalar İdari Para Cezası olarak uygulanacak olup, en düşük ceza 282 lira, en yüksek ceza ise bin 928 liradır. Suçların tekrarı halinde cezalar iki katı olarak uygulanacak. Bu dönem içerisinde koruma ve kontrol faaliyetlerimizin daha etkin ve yaygın olarak yapılabilmesi duyarlı vatandaşlarımızın işbirliği ile mümkün olacaktır. Bu işbirliğini sağlamak için vatandaşlarımız su ürünleri av yasağı boyunca bize ihbarda bulunabilirler. Balıkların tükenmemesi için üreme döneminde bilinçsiz av yapmayalım."

Kutbay, ayrıca avcı eğitimi belgesi kursunun mayıs ayı içerisinde verileceğini, ilgilenen avcıların Havza Avcılar ve İhtisas Kulübüne müracaat etmeleri gerektiğini bildirdi. - Samsun

Kaynak: AA / Yerel

Yaşar Kutbay Avcılar Havza Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title