Haberler

Havranlı Nar Üreticileri Fiyattan Şikayetçi

Balıkesir'in Havran ilçesinde, bu yıl 500 ton nar rekoltesi bekleyen üreticiler, fiyatların düşük seyretmesinden yakındı.

Balıkesir'in Havran ilçesinde, bu yıl 500 ton nar rekoltesi bekleyen üreticiler, fiyatların düşük seyretmesinden yakındı.

Havranlı üreticiler, bahçeden 60-70 kuruştan alınan narın kilogram fiyatının, 1 liradan az olmaması gerektiğini savundu.

İlçede toptancılık yapan Hasan Ercan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, nar üretiminin diğer yıllara orala daha iyi ve bol olduğunu söyledi.

Edremit Körfezi'nde en çok narın yetiştirildiği Havran bölgesinde bu sezon 500 ton nar rekoltesi beklendiğini belirten Ercan, üründeki berekete karşılık fiyatların düşük seyrettiğini dile getirdi.

Havran'dan Bursa, İstanbul ve Trakya'ya nar sevk ettiklerini belirten Ercan, "Oralarda fiyatlar bölge bölge değişiyor ama burada haldeki alış fiyatı, narın kalitesine göre 60-70 kuruş arasında" dedi.

Ercan, oluşan fiyatların üreticiyi memnun etmediğini dile getirerek, "Ürünü çöpe dökmektense müstahsilimiz, köylümüz toplayıp mecburen getiriyor ama kimse memnun mu? Değil. Bundan 10 sene önce de gene aynı fiyattı, 60 kuruştu ama o zaman işçilik 7 lira ise şimdi 35-40 lira. Gübre, sulama, ilaçlama pahalandı, sorarsanız fiyat hep aynı. Biz isteriz ki müstahsilden 1 liraya alıp 2 liraya satalım ama ama şimdi alıyorsun 50 kuruşa satıyorsun 70 kuruşa ya da 80 kuruşa" diye konuştu.

Nar üreticilerinden Ali Hikmet Karakulak da fiyatların düşük seyretmesinden yakındı. Karakulak, "Narın 1 liradan aşağı olmaması, benim narı bir liradan aşağı vermemem lazım. Ben geçen hafta Ankara'daydım bu nar Ankara'da kilosu 4 lira, biraz büyüğü 6 liraydı. Ben burada 50-60 kuruşa, bilemedin 70 kuruşa veriyorum. Üretici kendi malıyla, emeğiyle zarar ediyor" değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: AA / Yerel

Edremit Körfezi Balıkesir Havran Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title