Haberler

Havranlı Lokantacının Askıda Yemek Uygulaması

Balıkesir’in Havran ilçesinde, bir lokantacının 8 yıldan bu yana uyguladığı askıda yemek geleneği ilgi gördü.

Balıkesir'in Havran ilçesinde, bir lokantacının 8 yıldan bu yana uyguladığı askıda yemek geleneği ilgi gördü. İlçenin eski kaymakamlarından Fatih Genel'in tavsiyesi ile başlayan uygulamayı devam ettirme kararlılığında olduğunu anlatan lokantacı Metin Duru, destek olanlara teşekkür etti.

Havran da Menderes caddesinde lokantacılık yapan 2 çocuk babası 59 yaşındaki Metin Duru 'nun başlattığı askıda yemek uygulaması bu güne kadar çok sayıda fakiri doyurdu. 8 yıl önce, Kaymakam Fatih Genel'n teşviki ile başlatılan uygulama devam ederken, çok sayıda fakir de karnını doyurma olanağı buldu. Uygulamaya, çok sayıdaki vatandaş da destek olurken. Lokantacı Metin Duru, uygulamayı devam ettireceğini söyledi. Destek olanlara teşekkür eden Metin Duru," Askıda yemeği biz aşağı yukarı 7-8 sene önce Havran kaymakamı Fatih Genel'in teşviki ile başladık. İlk yardımı da bağışı kendisi yaptı. Onun sayesinde aşağı yukarı 8 yıldır fakirleri doyurmaktayız. Tabi milletimiz de buna yardımcı oluyorlar. Ücret ödüyorlar. 8 senedir biz bu işi devam ediyoruz. Garibanın karnı doyuyor, Yüzü gülüyor. Biz de memnunuz, onlar da memnun. Herhalde yardım edenler de kendileri Allah tarafından memnundurlar. Allah onları da memnun etsin. Hayır severlere teşekkür ediyoruz bu arada. Fatih beye de çok teşekkür ediyorum. Bu işi başlattığı için. Biz de bunu, İnşallah, ömrümüz yettiği müddetçe devam ettirmek niyetindeyiz. Ne kadar vücut sağlığımız yerinde olursa bu işe devam edeceğiz. Bu aşçılığı yaptığımız müddetçe bu askıda yemek olayı da devam edecek. Durdurmaya hiç de niyetimiz yok. Allah, izin verirse bu şekilde fakirleri doyuracağız. İnsanlara yardımcı olmaya çalışacağız" dedi. Mustafa Balkan'da, "Merhaba. Bu lokantadaki askıda yemek uygulaması çok makbule geçmiştir. Fakir fukaraya garibana ücretsiz yemek veriliyor. İyi bir sistem. Bu sistemi onaylıyoruz. Bağışta bulananlara da teşekkür ediyoruz" dedi. - BALIKESİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Fatih Genel Balıkesir Menderes Havran Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title