Haberler

Havelsan gözünü uzaya dikti -

Havelsan Genel Müdürü Sadık Yamaç, arttırdıkları Ar-Ge yatırımları ile yerli ürünler çıkarma noktasında önemli aşama kaydettiklerini belirterek, "Şimdi uzayda da çalışmalar yapmak üzere girişimlerimiz var. Bunlar kaçırılmaması gereken adımlar" dedi.

HÜSEYİN KARATEPE - Havelsan Genel Müdürü Sadık Yamaç, arttırdıkları Ar-Ge yatırımları ile yerli ürünler çıkarma noktasında önemli aşama kaydettiklerini belirterek, "Şimdi uzayda da çalışmalar yapmak üzere girişimlerimiz var. Bunlar kaçırılmaması gereken adımlar" dedi.

Yamaç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, özellikle Orta Doğu'da yürüyen birçok projeleri olduğunu ifade ederek, bölgenin kendileri için çok önem taşıdığını belirtti.

Havelsan'ın simülatör alanında oldukça güçlü yetenekleri olduğunu ve bunu geliştirmeye devam ettiklerini kaydeden Yamaç, "Simülatör alanındaki yeteneklerimiz denizin altından başlıyor, uzaya kadar gidiyor. Burası gerçekten geniş bir çerçeve. Şu ana kadar ürettiğimiz simülatörler havacılık ağırlıklı. F-16'lara ilişkin 6 ayrı merkezdeki teslimatları aralık ayında törenle yaptık. Kara Kuvvetleri Komutanlığı için helikopter simülatörleri yaptık. Şimdi Atak helikopterlerinin simülatörlerini de Havelsan yapıyor. Bu çalışmalarımız devam ediyor" diye konuştu.

- "Havelsan güvenirliliği ile ön planda"

Havelsan'ın, siber güvenlik noktasında kritik bir alan olan yazılım sektöründe güvenilirliliği ile ön plana çıktığını ifade eden Yamaç, yazılımların güvenilir yerlerden tedarik edilmesi gerektiğini, aksi takdirde verilerin çalınması gibi riskler yaşanabileceğini kaydetti.

"Havelsan'ın yaptığı işler sanki terzi işi gibi, müşterinin ihtiyaçlarına göre" diyen Yamaç, farklı ürünler geliştirebilmek için Ar-Ge yatırımlarına hız verdiklerini söyledi. Bu çerçevede Ar-Ge yatırımlarını 11 milyon liradan 22 milyon liranın üzerine çıkardıklarını belirten Yamaç, "Yerli ürünler çıkarma noktasında önemli adımlar attık. Şimdi uzayda da çalışmalar yapmak üzere girişimlerimiz var. Bunlar kaçırılmaması gereken adımlar. Önümüzdeki dönemde hedefimiz, Amerika'ya dahi yazılımla ilgili işler satmak olacak. İnşallah, 2014 yılında ihracat noktasında önemli gelişmeler olacak" diye konuştu.

- "Simülatörde dünya ile yarışıyoruz"

Simülatör konusunda dünya ile yarıştıklarını ve bunun güzel bir gelişme olduğunu vurgulayan Yamaç, "Simülatörlerimiz sadece helikopter, uçak veya denizaltı değil. Füze simülatörleri, kara araçları simülatörleri, topçu simülatörleri ve sivil alanda yaptığımız simülatörler gibi çok farklı ürünlerimiz var. Yakın gelecekte yine Pakistanlı dostlarımızın Irak'a sattığı uçakların simülatörü konusunda önemli gelişmeler var. İnşallah yakın zamanda onları da imzalarız" ifadesini kullandı.

Havelsan'ın yeteneklerinin sadece simülatörle sınırlı kalmadığını, birçok alanda yazılım geliştirdiklerini anlatan Yamaç, "İç pazarda satmamızın ardından Pakistan ve başka yerlere de pazarladığımız 'Kurumsal Kaynak Yönetimi' dediğimiz sistemimiz de var. Aynı sistemin bir diğerinin Katar'a da yapılmasına ilişkin planımız var. Teklifimizi sunduk, gayet güzel gelişmeler var. Katar'da askeri yetkililerle yaptığımız toplantılarda bu konular gündeme geldi. Gelişmeler gayet güzel. Bölge kaçırmamız gereken bir bölge" değerlendirmesinde bulundu.

Yamaç, Katar'a Gemi Entegre Savaş İdare Sistemi (GENESİS) konusunda da teklif sunduklarını bildirdi. Söz konusu sistemle fırkateynler merkezi komuta ve kontrol, deniz top atış desteği ile savaş sisteminde yüksek otomasyon gibi kabiliyetler kazanabiliyor.

Kaynak: AA / Güncel

Orta Doğu Havelsan Katar Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ateş Kuşları 52. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 9. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? 19-20 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? NO Pelicans Sacramento Kings NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 19 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Miami Heat Chicago Bulls NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 19 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! 19-20 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Survivor dokunulmazlık oyununu kim kazandı? 19 Nisan Cuma 2024? Survivor kim kazandı? 19 Nisan Cuma Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? Survivor CANLI izle! 19 Nisan Cuma TV8 Survivor HD izleme linki! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 19-20 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Gaddar CANLI izle! Fox TV Gaddar 13. Bölüm tek parça HD izle 19 Nisan Cuma! Kızılcık Şerbeti 59. Bölüm Canlı İzle! Show TV'de Neler Oldu? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 19-20 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Yalı Çapkını CANLI İZLE! 19 Nisan Yalı Çapkını 66. bölüm CANLI YAYIN! Yalı Çapkını FULL İZLE! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 19-20 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title