Haberler

Havasız Kalan 22 Bin Tavuk Telef Oldu

Elazığ'da elektriklerin kesilmesi sonucu havalandırma sistemi çalışmayan çiftlikte 22 bin tavuk, telef oldu.

Elazığ'ın Mollakendi Beldesi'nde elektriklerin kesilmesi sonucu havalandırma sistemi çalışmayan bir tavuk çiftliğindeki 22 bin tavuk, havasız kalarak telef oldu.

Mollakendi Beldesi'nde Hasan Yetimoğlu'na ait çiftliğinde bugün sabah saat 05.00'da elektriklerin kesilmesi sonucu, havasız kalan 22 bin tavuk telef oldu.

12 yıldan beri tavuk yetiştiriciliği yapan Hasan Yetimoğlu, sabah saatlerinde elektriklerin kesilmesiyle birlikte jeneratörü çalıştıramadıklarını belirterek, "Sabah saat 05.00 sıralarında elektrik kesildi, jeneratörü çalıştıramadık, yetişemedik. Kapıları açtık ama geç kalmıştık, hepsi ölmüştü. Yetkili yerleri aradık elektrikler kesilmiş diye fakat kimseden bir cevap alamadık. Buranın elektrik arızası İçme Beldesi'ne bağlı, telefon açtığımızda mesai saati olmadığı için kimseye ulaşamadık. Mesai saatleri içersinde yaptığımız aramalarda ise 2 kez arasak ancak birine cevap alabiliyoruz. Şehirdeki elektrik arızayı aradığımızda onlar da bize İçme Beldesi'nin baktığını söylüyorlar. Sorunumuzu nereye kime anlatacağız bilmiyoruz. 12 yıldır ben burada üretim yapıyorum devamlı böyle, defalarca müracaatlarımız oldu. Bana, 'kendi önlemini al' diyorlar. Ben önlemimi alacaksam elektrik vermesinler" diye konuştu.

Elektrik kesintisinden dolayı klimalar çalışmayınca içeride gaz biriktiğini belirten Hasan Yetimoğlu, tavukların hasta olmadığını sadece havasızlıktan boğulduğunu anlatarak, zararının ise 100 bin lirayı bulduğunu anlattı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mollakendi Elazığ Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title