Haberler

Havaray Projesinde İlk Adım Atıldı

Güncelleme:

Tuzla'da yapımına başlanacak Havaray ulaşım sisteminin proje ihalesi gerçekleştirildi.

İstanbul'da kent trafiğini rahatlatmak amacıyla yapılacak havaray projesinin ilk etabı, bugün Tuzla Havaray için gerçekleştirilen proje ihalesi ile başladı. Proje D-100 karayolu ile sahil arasında yaklaşık 5 kilometrelik hattı kapsayacak. Yaklaşık maliyeti 661 bin 55 lira olarak açıklanan projeye 11 firmanın katıldığı ihalenin sonucu önümüzdeki günlerde belli olacak.

İLK ADIM ATILDI

İstanbul'un farklı bölgelerinde toplam 8 etap olarak yapılması planlanan Havaray ulaşım sisteminin ilk projesi olan Tuzla Havaray proje ihalesi gerçekleştirildi. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Merter Ek Hizmet Binası'nda yapılan ihaleye kapalı zarf usulüyle teklif zarflarının sunulmasının ardından ihale komisyonu tarafından ön inceleme yapıldı ve firmaların proje maliyetleri için verdikleri rakamlar açıklandı.

EN YÜKSEK TEKLİF

İhalede en düşük teklifi 372 bin 500 TL ile Kmg Proje Mühendislik Müşavirlik Bilş. Tekn. Ltd. Şti. verirken, en yüksek teklif ise 777 bin 725 TL'lik rakamla Grontmij AB'nin oldu.

KOMİSYON KARAR VERECEK

İhale komisyonu, verilen teklifleri kapalı oturumun ardından yapılacak detaylı incelemeler sonunca projenin hangi firmaya verileceğini belirleyecek. Proje ihalesinin sonuçlanmasının ardından ihaleyi kazanan firma, Havaray projesinin taslağını hazırlayacak.

BİR İHALE DAHA OLACAK

Taslak doğrultusunda yeni bir ihaleye daha çıkılacak ve kazanan yüklenici firma, projeyi hayata geçirecek.

TRAFİĞİ RAHATLAMASI HEDEFLENİYOR

Trafiği rahatlatmayı hedefleyen Havaray hattının Tuzla'ya kadar uzatılmasıyla Marmaray, metro, sahilde yapılması planlanan ve yılda 25 milyon ziyaretçi gelmesi öngörülen Viaport Marin ile entegre ulaşım sağlanmış olacak. İstanbul Büyükşehir Belediyesi' il genelinde toplam 8 havaray projesinin gerçekleştirilmesini planlıyor.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Tuzla Ekonomi Ekonomi Güncel Haberler

500

Yorumlar (29)

ABIZER:

ulan gidiyorlar jabonyadan cinden resimleri cekip buraya koyuyorlar bizim koyunlarda zanediyorki bak ne guzel istanbula yapmislar diye bir birlerine laf yetistiriyor ulan bu bu hirsizlar 12 yilda her dediklerini yapmis olsaydi turkuye super bir devlet dunyada demirkiraside birinci sirada olurdu ne yaziki hirsizlikda dunyada ucuncu demirkirasidede 52 ikinci kusurabakmayin buraya kadarmis

7
55
yanıtYanıtla
KapadokyalımobilWeb@haberler.com:

Bakin chp linin biri yorum yapmis neymiste avm ye terlikle giriyormus bazilari oncedende simdi aktinda 4 ceker varmis bu insanlarin altinda. Ben daha öncede yazdim bunlar bu milletin insanina düsman köylüsünü kücük görür varostakini hakir görür bunlara oy veren köylününde fakirinde aklina yaniyim ben

26
5
yanıtYanıtla
hasan tahsin:

köprü otoyol hızlı tren falan filan bunlar tüm halkın kullandığı yollar. Ancak ne hikmetse birileri bunu HİZMET gibi sunmaya çalışıyor. Bu hizmet falan değil, resmen ve alenen ticari bir iştir. köprü yapıyorsan, başına deli dumrul koyup para alıyorsun, yollar desen, güzel olanlar paralı, hızlı tren paralı. ticari işler bunlar.

10
18
yanıtYanıtla
Türkiye CumhuriyetiMobil-ANDROID:

Chp ve capulcular kadar kafaniza taş düşsün.Avmye terlikle girenler şimdi altlarında 4×4 arabalar bir hareketler. Nerden geldiğinizi unutmayacaksiniz mamafi hatırlatirizda.Geldiğiniz gibi gideceksinizde hiç tasalanmayin.

6
21
yanıtYanıtla
ercişli:

adı üstünde hava ray :)) biz ancak havamızı alırız yakında

3
22
yanıtYanıtla
SüleymanMobil-IOS:

Seçim vaaaaarrrrt,, sazanlar troler toplanıııınnn

4
20
yanıtYanıtla
.:

İPİNİ KOPARAN İŞSİZ GÜÇSÜZ VAROŞLAR İSTANBULA AKIN ETTİĞİ SÜRECE, BU KIROLARIN İST''A AKMASINA ENGEL OLUNAMADIĞI SÜRECE NE YAPARSAN YAP TRAFİK DÜZELMEZ.

21
2
yanıtYanıtla
serdarmobilWeb@haberler.com:

vay arkadas adamlar bir gun soyluyor ertesi gun yapimina baslaniyo eskiden 40 gun solenir yapilmasi icinde 40 sene beklerdir nerden nereye

14
9
yanıtYanıtla
ÖmerMobil-ANDROID:

Havaray projesi, 99 yılında MHP İstanbul adayı olan Ahmet Vefik Alp tarafından sunulmuştu. Aradan 16 yıl geçtikten sonra uygulamaya koyuyorlar. İşte bu durumda seçmen olan vatandaşlarımızı düşünmeye davet ediyorum.

2
17
yanıtYanıtla
gayserili:

Yollar da havada yapilsin. Altindan insan gecer, dogaya zarar azalir. Iyi fikir.

15
3
yanıtYanıtla
Tüm 29 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title