Haberler

Havalimanında Kalan 21 Türk'e Sahip Çıktılar

Libya'daki olayların ardından İstanbul'a getirilen ve parasız kaldıkları için Atatürk Havalimanı'nda kalan 21 Türk vatandaşına İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve THY sahip çıktı

Libya'daki olayların ardından Tunus ve Trablus büyükelçiliklerinin organize ettiği bir organizasyonla İstanbul'a getirilen ve parasız kaldıkları için Atatürk Havalimanı'nda kalan 21 Türk vatandaşına İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Türk Hava Yolları sahip çıktı.

Sabah saatlerinde Atatürk Havalimanı'na gelen ve parasız kaldıkları için memleketlerine gidemeyen 21 Türk vatandaşlarının mağduriyetini gidermek için ilk olarak İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Genel Müdürlüğü ekipleri devreye girdi. Yetkililer, Atatürk Havalimanı'nda bekleyen 21 Türk vatandaşını bir gün İstanbul'da misafir ederek ertesi gün otobüslerle memleketlerine göndermek istedi.

Ancak havalimanında bekleyen 21 Türk'ten 19'u bir an önce memleketlerine gitmek isteyince devreye bu kez THY girdi. Yapılan görüşmeler sonucunda Türk Hava Yolları yetkilileri Libya'dan gelen mağdur vatandaşlara gidecekleri memleketlerin uçak biletlerini dağıttı. 19 vatandaş THY ait uçaklarla memleketlerine gönderilirken iki kişinin ise kendi imkanlarıyla memleketlerine gittikleri öğrenildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title