Haberler

Havaifişek Denetimleri Başladı

Fransa'nın Strasbourg kentinde her yıl olduğu gibi yılbaşı öncesi havaifişek denetimi başladı.

Fransa'nın Strasbourg kentinde her yıl olduğu gibi yılbaşı öncesi havaifişek denetimi başladı.

Fransa'nın kuzeydoğusu Alsas bölgesi ve Strasbourg kentinde havaifişek satışlarının yasaklanması Fransızların komşusu Almanya'nın Kehl, Offenburg kentinde havai fişek satışlarını artırıyor. Geçtiğimiz yılbaşı gecesi Fransa'da binden fazla aracın kundaklanması güvenlik güçlerini yeniden alarma geçirdi. Almanya'da 29 Aralık Pazartesi günü satışa çıkacak olan havai fişekler 27 Aralık Cumartesi günü mağazalarda raflara yerleştirildi. Almanya'nın Kehl komşusu Fransa'nın Strasbourg kentinde görev yapan polis ekipleri Kehl kentinde alışveriş mağazalarında satışa çıkacak havaifişeklerin denetimine 29 Aralık Pazartesi günü başlıyor. İki komşu ülkenin polis görevlileri havai fişek alanları tehlikelere karşı uyarıp havaifişek ve benzer patlayıcıların Fransa'ya geçirmelerin yasak olduğunu müşterilere duyuracak. İki ülkeyi birleştiren Avrupa köprüsü üzerinde havaifişek denetimleri yeniden başlıyor. Her Noel Bayramı ve Yılbaşı gecesi araba kundaklama eylemleriyle gündeme gelen Fransa bu tehlikenin önüne bir türlü geçemiyor. Geçtiğimiz 2013-2014 yılbaşı gecesi Fransa'nın Alsas bölgesinde 50 'den fazla araba kundaklanırken ülke genelinde sayının bini geçmesi tehlikenin boyutunu gösteriyor.

ALMANYA'DA HER YIL 8000-8500 KİŞİ YARALANIYOR

Almanya'da havaifişek kullanımı her yıl 8000-8500 kişinin yaralanmasına yol açıyor. Yaralanmaların başında el, yüz ve ayaklarda yanmalar başta geliyor. Polis yetkilileri yaşları reşit olmayanların havaifişek ve benzer patlayacıları kullanmamaları için yine uyardı. Doğu ülkelerinden kaçak piyasaya sürülen patlayıcıların daha tehlikeli olduğu üzerlerinde Avrupa Birliği ülkelerinde geçerli CE ve BAM sertifikası olan havaifişekler'in satın alınması tavsiye edildi. Havaifişek kullanımı Almanya'da satış tarihi 29 Aralık Pazartesi gününden itibaren 1 Ocak 2015 Çarşamba günü saat 13.00'e kadar müsaade ediliyor. Tehlike ve yangınların önüne geçilmesi için havaifişek ve diğer patlayıcıların okul, kreş, hastane, huzurevi, iş yerleri ve kamuya ait binaların çevresinde kullanımı kesinlikle yasak.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Almanya Yılbaşı Fransa Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title