Haberler

Yeni Yapılan Parklar İstanbul'un Yüzölçümünü Arttırdı

Güncelleme:

Havadan çekimlerde Maltepe ve Yenikapı'ya deniz doldurularak yapılan biri dünyanın en büyüğü iki şehir parkı, İstanbul kıyılarına yanaşmış ada gibi görünüyor.

İstanbul'da Maltepe ve Yenikapı'ya deniz doldurularak yapılan biri dünyanın en büyüğü iki şehir parkı, İstanbul'un yüzölçümünü arttırdı. Toplam alanı yaklaşık 2 kilometre kare olan parkların içinde ise binlerce araçlık otopark, miting alanları, eğlence ve hobi amaçlı bölümler bulunuyor. Parklar toplam alanlarıyla İstanbul'un yüzölçümünü 5 bin 313 kilometre kareden 5 bin 315 kilometre kareye çıkardı. Halkın kullanımına açılan ancak bazı bölümlerde inşaatların devam ettiği İstanbul Şehir parklarının da ağaçlandırma çalışmaları sürüyor. Eyüp'te bulunan Feshane'nin de Yenikapı şehir parkı içine taşınacağı açıklandı. Havadan yaptığımız çekimlerde ise her iki park da İstanbul kıyılarına yanaşmış bir ada gibi görünüyor.

DÜNYANIN EN BÜYÜK PARKI

Maltepe sahil yolunda denizde 1 milyon 200 bin metrekarelik bir alana dolgu yapılarak oluşturulan dünyanın en büyük şehir parkı unvanı alan parkın yüzde 90'ı tamamlandı. Bugüne kadar park içinde dikilen ağaç sayısı 25 bini geçti. Parkta bir miting alanı, atletizm pisti, futbol sahaları, halı sahalar, 4 tenis kortu ile uluslararası maçların oynanacağı bir tenis kortu, 8 basketbol, 4 voleybol sahası, 2 mini golf alanı, 7 bin 500 metrelik bisiklet parkuru, 2 trafik eğitim pisti, çocuk oyun alanları, Türkiye'nin en büyük kaykay pisti, lokantalar, bilim parkı ve helikopter pistleri yer alıyor. Parkın toplam maliyeti ise 201 milyon lira olarak açıklanmıştı. Parkta ayrıca İSPARK tarafından işletilen 2 bin 865 araçlık otopark ile 76 otobüs kapasiteli bir otobüs otoparkı bulunuyor. Park içinde 255 bin metrekare yürüyüş alanı da yer alıyor.

YENİKAPI ŞEHİR PARKI MİTİNGLE AÇILDI AMA HALEN İNŞAATI DEVAM EDİYOR

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Başbakanlığı döneminde 23 Mart 2014 tarihinde düzenlediği mitingle kullanıma açılan Yenikapı şehir parkı ise 715 bin metre karelik bir alana sahip. Yine denize dolgu yapılarak oluşturulan Yenikapı şehir parkı içinde miting, konser veya fuar alanı olarak kullanılmak üzere tasarlanmış yaklaşık 1 milyon kişi kapasiteli bir miting alanı barındırıyor. Parkta 2 bin 200 araç kapasiteli açık otopark ile 760 otobüs kapasiteli otobüs parkı bulunuyor. İnşaat çalışmaları devam eden Yenikapı şehir parkının bittiğinde 415 bin metrekaresinin yeşil alan olarak ağaçlandırılacağı öğrenildi. Yenikapı şehir parkının deniz, karayolu, metro ve hafif raylı sistemle entegre hale getirileceği belirtildi.

FESHANE YENİKAPI PARKININ İÇİNE TAŞINACAK

Öte yandan İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Kadir Topbaş, Eyüp'te bulunan Feshane'nin önümüzdeki yıl Yenikapı şehir parkının bulunduğu dolgu alana taşınacağını açıkladı. Karabük tanıtım günlerinde konuşan Topbaş '9 bin metrekare kapalı alan olmak üzere Yenikapı'daki miting alanında daha modern bir organizasyon gerçekleştireceğiz" dedi.

DOLGU PARKLAR İSTANBUL'UN YÜZÖLÇÜMÜNÜ ARTTIRDI

Havadan yaptığımız çekimlerde iki dev park İstanbul kıyılarına yanaşmış ada gibi görünüyor. Maltepe parkının şu anda vatandaşlar tarafından daha çok kullandığı gözleniyor. Yenikapı parkında ağaçlandırma ve çevre düzenleme çalışmalarının henüz bitmemesi nedeni ile özel günler dışında daha az kullanılıyor. Her iki park kapladığı alanla İstanbul'un yüzölçümünü 5 bin 313 kilometre kareden 5 bin 315 kilometre kareye çıkardı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Kadir Topbaş Maltepe Eyüp Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (7)

onderMobil-ANDROID:

toprak ana affetmeyecek !!!

4
10
yanıtYanıtla
EmekliMobil-IOS:

denizi doldurup orayı da yandaşa peşkeş çeker bu yüzsüzler

4
9
yanıtYanıtla
aziz:

yapilan parklari bile yabancilar yapiyor bu gidisle her bir karis topragimiz bile kalmayacak.

2
11
yanıtYanıtla
bencede:

bir sürü para bosa gitti bu millete cok bunlar

5
7
yanıtYanıtla
koc ali:

yuruyun hep beraber parka gidiyoruz.

2
1
yanıtYanıtla
SAMİ:

OOO DEMEKKİ YENİ RANT YERLERİ AÇILMİŞ

0
1
yanıtYanıtla
Yusuf D.:

Adamlar çalışıyor kardeşim, zevzeklikle vakit öldürmüyorlar, AKP karşıtları hadi gidin siz pankart falan hazırlayın, türkü barlarda eğlenin.

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title