Haberler

Havada Çoklu Tutuşma" Rekorunu Kırmaya Çalışacaklar

İzmir'in Selçuk ilçesinde, lisanlı amatör paraşütçüler, daha önce 41 kişinin dahil olduğu "Havada çoklu tutuşma" rekorunu kırmaya çalışacak.

İzmir'in Selçuk ilçesinde, lisanlı amatör paraşütçüler, daha önce 41 kişinin dahil olduğu "Havada çoklu tutuşma" rekorunu kırmaya çalışacak.

Türk Hava Kurumu (THK) Efes Uçuş Okulu öncülüğündeki deneme çalışmaları hakkında gazetecilere bilgi veren okulun eğitmeni Fikret Söğüt, rekorun daha önce 41 kişi ile kırıldığını anımsattı.

THK'nın silahlı kuvvetlerden uçak talep etmesi ile çalışmalara başladıklarını bildiren Söğüt, 30 Ekim'de yapacakları rekor denemesi yetkili gözlemciler tarafından onaylandığı takdirde "ulusal rekor" olarak Uluslararası Havacılık Federasyonu (FAI) tarafından tescilleneceğini belirtti.

Söğüt şu bilgileri verdi:

"Amacımız önceki yıl 41 kişiyle yaptığımız çoklu tutuşma rekorunda, bu yıl sayıyı artırmak. Tabii uygun meteorolojik ortamı yakalarsak. Dört grup olarak yetiştirme çalışmaları yapılıyor. Bu aşamadan sonra belli bir grubun etrafında yoğunlaşarak, çoğalarak Türkiye rekorunu kırmaya çalışacağız. İlk atlayış irtifalarımız 12-13 bin feetten biraz düşük olacak. Son atlayışımızda ise oksijen destekli 18 bin feetten rekor denemesini gerçekleştireceğiz."

Kaynak: AA / Güncel

Söğüt İzmir Efes Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title