Haberler

Havacılık ve Uzay Kümelenmesi Derneği Başkanı Okyay Açıklaması

Havacılık ve Uzay Kümelenmesi Derneği Başkanı ve Kale Grubu Başkan Yardımcısı Osman Okyay, milli uçak, Atak helikopteri, Altay tankı, milli savaş gemisi, milli piyade tüfeği gibi projelerin gelecek için büyük umutlar vadettiğini belirtti.

Havacılık ve Uzay Kümelenmesi Derneği Başkanı ve Kale Grubu Başkan Yardımcısı Osman Okyay, milli uçak, Atak helikopteri, Altay tankı, milli savaş gemisi, milli piyade tüfeği gibi projelerin gelecek için büyük umutlar vadettiğini belirtti.

Dernekten yapılan açıklamaya göre, Savunma Sanayii Müsteşarı (SSM) Prof. Dr. İsmail Demir, Havacılık ve Uzay Kümelenmesi Derneğinin (HUKD) organizasyonuyla İzmir'e gelerek, Ege Serbest Bölgesi'nde düzenlenen "Sanayi Bilgi Günü" toplantısına katıldı.

Dernek Başkanı Okyay, toplantının açılışında, SSM Stratejik Planı'na paralel olarak faaliyetlerini sürdürdüklerini belirterek, savunma ve havacılıktaki başarının küresel ölçekte büyük oyuncuların varlığının yanında gelişmiş küçük ve orta büyüklükte sanayinin de oluşturulmasına bağlı olduğunu bildirdi.

SSM'nin kuruluşunu takiben gerçekleştirilen yatırımlar ve projelerle Türk savunma sanayisinin gelişiminin ivme kazandığını ve özellikle son 14 yılda yerlileşmenin ön plana çıktığını vurgulayan Okyay, şunları kaydetti:

"Yerlileştirme oranı gün geçtikçe artıyor. 2002'de yüzde 24 olan yerlilik oranı bugün yüzde 60'a yaklaştı. Türk savunma sanayi 5 milyar dolara ulaşan üretim gücüne ve 1,65 milyar dolara yakın ihracat kapasitesine ulaştı. Halen masada olan, milli uçak, Atak helikopteri, Altay tankı, milli savaş gemisi, milli piyade tüfeği gibi projeler Türk savunma sanayisinin geleceği için büyük umutlar vadediyor."

SSM Müsteşarı Demir de yüksek katma değerli ürünler üretilmesi ve firmalar arasında kümelenmenin önemine değindi.

Heyetin toplantı sonrası uçak motoru parçaları üretiminin yapıldığı Kale Pratt & Whitney fabrikasıyla Kaan Makine ve BMC fabrikalarını da ziyaret ettiği bildirildi.

Kaynak: AA / Ekonomi

İsmail Demir Osman Okyay İzmir Ege Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu'nun yüksek lisansı sahte çıktı! Elif Aslı Yıldız istifa etti mi? Yüksek lisansı sahte mi çıktı? Erinç Sağkan kimdir? Halk Tv konuğu Erinç Sağkan kaç yaşında, nereli? Erinç Sağkan biyografisi! Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu kimdir? Patiswiss CEO'su Elif Aslı Yıldız istifa etti mi? Elif Aslı Yıldız kaç yaşında, nereli? Hıdırellez nedir? Hıdırellez günü ne yapılır? Hıdırellez kutlamak günah mı? Üsküdar - Samandıra Metro Hattı'nda ne oldu? Metrolar çalışıyor mu? İSKİ BARAJ DOLULUK ORANI 2024: İstanbul barajlarında son durum nedir? Baraj doluluk oranı seviyesi yüzde kaç? Kocasını terk edip üvey oğluyla kaçtı! Üvey oğluyla kaçan kadın ne dedi, olay ne? KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? 24 NİSAN TV YAYIN AKIŞI | Bugün hangi diziler var? Kanal D, Star TV, TRT1, ATV, TV8, Show TV, NOW TV Hıdırellez ritüelleri nedir 2024? Hıdırellez ne zaman, hangi tarihte kutlanır? Hıdırellez dileği nasıl yapılır? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 24 Nisan Çarşamba Survivor yeni bölüm! Gelinim Mutfakta CANLI YAYIN | 24 NİSAN GELİNİM MUTFAKTA PUAN DURUMU! Gelinim Mutfakta yeni bölüm İZLE! MÜGE ANLI CANLI İZLE! 24 Nisan Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? Şevket Çoruh Arka Sokaklar dizisinden neden ayrıldı? Mesut Komiser Arka Sokaklar'a dönecek mi? AZ ÖNCE DEPREM NEREDE OLDU SON DAKİKA! AFAD Kandilli Rasathanesi son depremler 24 Nisan!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title