Haberler

Hava Üssündeki Değişiklik Kararı, Akıncı Ailesi'ni Üzdü

DARBE girişiminin ana üssü olan Ankara'nın Kazan İlçesi sınırlarındaki 'Akıncı 4. Ana Jet Üs Komutanlığı'nın adının 'Mürted' olarak değiştirilmesi, üsse ismi verilen şehit Hv. Plt. Kur.

DARBE girişiminin ana üssü olan Ankara'nın Kazan İlçesi sınırlarındaki 'Akıncı 4. Ana Jet Üs Komutanlığı'nın adının 'Mürted' olarak değiştirilmesi, üsse ismi verilen şehit Hv. Plt. Kur. Albay Erol Akıncı'nın ailesini üzdü.

Üsse ismi verilen Erol Akıncı'nın oğlu Mehmet Akıncı, DHA muhabirine telefonla açıklama yaptı. 15 Temmuz darbe girişiminin ana üssü olan 'Akıncı' üssünün isminin değiştirilmesinin babasının değerini düşürmediğini belirten Mehmet Akıncı, ancak kendilerini üzdüğünü söyledi. Alınan kararı tasvip etmediklerini söyleyen Mehmet Akıncı, şöyle konuştu:

"Biz ismi orada duydukça babamla gurur duyuyorduk. Bu değişiklik onun adının değerini düşüren bir şey değil. O yöre halkının 'Biz dinsiz değiliz, bu ismin değiştirilmesini istiyoruz' talebi üzerine 1995 yılında 'Mürted' isminin değiştirilmesine karar veriliyor. Hava Kuvvetleri araştırma yapıyor. Üssün tarihini inceliyor. Dünyada büyük başarılara imza atan, 1968 yılında 4. Ana Jet üs komutanlığında görevli iken, T-33 uçağı ile görev uçuşu sırasında, uçağının Nallıhan Akçaköy civarında düşmesi sonucu Plt. Yz. Muhsin Özdemir ile birlikte şehit olan babam Hv. Plt. Kur. Albay Erol Akıncı'nın ismi üsse veriliyor. İsminin bu olay sonrası üsten kaldırılması toplumsal hafıza açısından acı bir olay. Uluslararası birçok başarıya imza atmış, hala kırılamayan rekorların sahibi, kendi alanında devleşmiş bir ismi silmek, gelecek kuşaklara haksızlıktır. Genç kuşakların onu tanıması, hatırlaması için isminin yaşatılması gerekiyor."

Amcasını her zaman gururla andıklarını söyleyen Nihan Akıncı Yora da değişikliği değerlendirdi. Nihan Akıncı Yora, "Akıncı üssü ismini, değerli bir subaydan almıştır. Kendisi ülkesini yurtiçinde ve yurtdışında başarılarla temsil etmiş, çıktığı bir görev uçuşunda şehit olmuştur. Benim çok sevdiğim amcamdır. Biz ailesi olarak onu her zaman gururla anmaya ve gelecek nesillerimize anılarını, ülkesine yaptığı hizmetleri, başarılarını aktarmaya devam edeceğiz. Akıncı üssünden isminin kaldırılması şehidimize yapılan saygısızlıktır. Ailecek çok üzgünüz" diye konuştu.

Sosyal Medya'da yaptığı paylaşımla değişikliğe tepki gösteren Mansur Yavuz ise dayısının ismini gururla yaşatacaklarını belirtti. Yavuz paylaşımında şu görüşlere yer verdi:

"Kendini bilmez bir grup darbeci bozuntusu yüzünden, ismini Atatürkçü, milletini, devletini bu kadar seven bir insandan alan üssün adının değişmesine çok üzüldüm. Dayımın adını kalbimde gururla taşıyorum."

- Aydın

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mehmet Akıncı Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
title