Haberler

Hava Kuvvetleri Orgeneral Akın Öztürk Suriye Sınırında

Güncelleme:

Suriye sınırındaki birliklerde denetimlerde bulunan Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Akın Öztürk, personele yaptığı konuşmada "Sizler en kutsal görevi ifa ediyorsunuz" dedi.

Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Akın Öztürk, Suriye sınırında yer alan Türk Hava Kuvvetlerine ait radar ve HAWK Hava Savunma Silah Sistem mevzilerini denetledi.

FAALİYETLER HAKKINDA BİLGİ ALDI

Geçen 23 Temmuz'da Kaşmertepe/ Şanlıurfa'da konuşlu 226 Numaralı Taşınabilir Hava Radar Kıta Komutanlığını, Arat Dağı/Şanlıurfa'da konuşlu 21'inci HAWK Batarya Kıta Komutanlığını, Almalıtepe/ Gaziantep'te konuşlu 13'üncü HAWK Batarya Kıta Komutanlığını'nda incelemelerde bulunan Orgeneral Öztürk, muhtemel sınır ihlallerine karşı hazır durumda bekleyen radarların ve Hava Savunma Silah Sistemlerinin faaliyetlerini hakkında bilgi aldı.

"SİZLER EN KUTSAL GÖREVİ İFA EDİYORSUNUZ"

Hava Kuvvetleri Komutanı personele yaptığı konuşmada Orgeneral Öztürk, "Sizler, en kutsal görev olan sınır nöbeti görevini ifa ediyorsunuz. Üstelik uzun menzilli radar ve uçaksavar sistemlerinizle bunu sınırımızın yüzlerce kilometre ilerisinden itibaren yapıyorsunuz. Milletimiz, kutsal vatan topraklarında sizlerin sağladığı güven ve huzur ile hayatlarına devam etmektedirler" dedi.

141'İNCİ FİLO İNCİRLİK'TE

Orgeneral Öztürk daha sonra İncirlik 10'uncu Tanker Üs Komutanlığı ziyaretinde Suriye sınırının hava savunması kapsamında havadan devriye görevleri için Ankara Akıncı Üssü'nden İncirlik'e intikal eden 141'inci Filo Komutanlığı ve 141'nci Hat Bakım Komutanlığı personeliylede sohset etti.

Orgeneral Öztürk, burada personele Türk Hava Kuvvetlerinin yakın dönemde yürürlükteki angajman kuralları çerçevesinde sınır ihlali yapan bir helikopter, bir uçak ve bir insansız hava aracını, saniyeler içinde düşürdüğünü belirterek "Bu, Türk Hava Kuvvetlerinin harbe hazırlık seviyesinin, pilot ve kontrolörlerin eğitiminin ve silah sistemlerinin faaliyetinin mükemmel göstergesidir. Bileğinize, belleğinize, yüreğinize sağlık" diye konuştu. - Dha


Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Gaziantep Şanlıurfa İncirlik Suriye Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (1)

...:

Komutanlığı boyunca hergun o yorucu f16 uçağında yaşının ileri olmasına aldırmadan uçan bir hava kuvvetleri komutanı bu ülkenin ihtiyacı olan en düzgün iş ve yaşam ahlâkını yansıtan yegâne insanlardan biridir. İşte böyle bir komutanın emrinde ölüme seve seve gider her bir pilot.. Aldığınız her nefes helaldir komutanım..

9
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title