Haberler

"Hava Kuvvetleri'nin Muharip Yapısı Tamamlanacak"

Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, F -16 Modernizasyonu Projesi Kapsamında Envanterdeki 165 Adet F -16 Uçağının Modernize Edileceğini, Üretilecek Olan 30 Adet Yeni F -16 Blok 50+ Uçağıyla Birlikte Ortak Konfigürasyona Sahip Modern Bir F -16 Hava Filosu Kazanılacağını Belirterek, 'Önümüzdeki 10 Yıllık Dönemde Envantere Girecek Jsf Uçaklarıyla Birlikte Hava Kuvvetleri Komutanlığı'nın Gelecekteki Muharip Yapısının Oluşumu Böylelikle Tamamlanmış Olacaktır' Dedi.

Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, F-16 modernizasyonu projesi kapsamında envanterdeki 165 adet F-16 uçağının modernize edileceğini, üretilecek olan 30 adet yeni F-16 blok 50+ uçağıyla birlikte ortak konfigürasyona sahip modern bir F-16 hava filosu kazanılacağını belirterek, ''Önümüzdeki 10 yıllık dönemde envantere girecek JSF uçaklarıyla birlikte Hava Kuvvetleri Komutanlığı'nın gelecekteki muharip yapısının oluşumu böylelikle tamamlanmış olacaktır'' dedi.

F-16 modernizasyonu seri montaj program sözleşmesi ve F-16 simülatörleri tedarik projesi sözleşmesi, Savunma Sanayi Müsteşarlığı Konferans Salonu'nda düzenlenen törenle imzalandı.

Vecdi Gönül, törende yaptığı konuşmada, temmuz ayı başında Savunma Sanayi İcra Komitesi tarafından karara bağlanan bu projelerin kısa sürede sözleşme imza aşamasına geldiğini söyledi.

TUSAŞ ve HAVELSAN'ın, F-16 modernizasyonu ve simülatör teknolojileri alanlarında kendilerini kanıtlayarak dünyanın sayılı modernizasyon ve simülatör merkezleri durumuna geldiklerini ifade eden Gönül, ''Bugüne kadar TSK için birçok simülatör projesini başarıyla tamamlayan HAVELSAN, son olarak Skorsky helikopter simülatörlerinin geliştirilmesi için yürütülen Helsim projesinde nihai kabul aşamasına gelmiş bulunmaktadır. Kara Kuvvetleri Komutanlığı için Cougar helikopteri, Hava Kuvvetleri Komutanlığı için T-38 uçağı ve KT-1 uçağı simülatörlerinin projeleri de geçen aylarda HAVELSAN ve Savunma Sanayi Müsteşarlığı arasında mukaveleleri imzalanmış bulunmaktadır'' diye konuştu.

F-16 modernizasyonu projesi kapsamında TUSAŞ firması ana yükleniciliğinde ve 1. Hava İkmal Bakım Merkezi Komutanlığı'nın imkan ve kabiliyetlerinin de kullanılmasıyla envanterdeki 165 adet F-16 uçağının modernize edileceğini anlatan Gönül, şunları kaydetti:

''TUSAŞ tesislerinde üretilecek olan 30 adet yeni F-16 blok 50+ uçağıyla birlikte ortak konfigürasyona sahip modern bir F-16 hava filosu kazanılmış olacaktır. Önümüzdeki 10 yıllık dönemde envantere girecek JSF uçaklarıyla birlikte Hava Kuvvetleri Komutanlığı'nın gelecekteki muharip yapısının oluşumu böylelikle tamamlanmış olacaktır.

F-16 simülatörü projesi kapsamında geliştirilecek simülatörlerle Hava Kuvvetleri Komutanlığımız gerçek uçuşu yüksek derecede simüle eden son teknoloji simülatörlere sahip olacak olup, F-16'ların gelişmiş aerodinamik ve aviyoniklerine ilave olarak envanterdeki tüm modern mühimmatın eğitimi etkinlikle yapılabilecektir.''

Gönül, bu projelerin önemli oranda yerli sanayi olanaklarıyla gerçekleştirilecek olmasının gurur verici olduğunu kaydetti.

Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Aydoğan Babaoğlu, F-16 modernizasyonu projesiyle F-16 filosunun modernize edilerek, modern aviyoniklerle birlikte akıllı mühimmat kullanabilecek düzeye geleceğini belirterek, ''Böylelikle Hava Kuvvetleri Komutanlığı, bölgesinin ve dünyanın en gelişmiş hava kuvvetlerinden biri olma özelliğini geliştirerek korumaya devam edecektir'' dedi.

Savunma Sanayi Müsteşarı Murad Bayar da proje maliyetine ilişkin bir soru üzerine, ''F-16 135 milyon dolar, simülatör ise 105 milyon dolar. 135 milyon dolar TAI'nin, 105 milyon dolar ise HAVELSAN'ın sözleşmesi. Sözleşme bedelinin yüzde 70'e yakını HAVELSAN, alt yüklenicisi Lockheed'in payı ise 30 milyon dolar kadar'' diye konuştu.

Kaynak: AA / Politika

Haberler

Bakmadan Geçme

Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu'nun yüksek lisansı sahte çıktı! Elif Aslı Yıldız istifa etti mi? Yüksek lisansı sahte mi çıktı? Erinç Sağkan kimdir? Halk Tv konuğu Erinç Sağkan kaç yaşında, nereli? Erinç Sağkan biyografisi! Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu kimdir? Patiswiss CEO'su Elif Aslı Yıldız istifa etti mi? Elif Aslı Yıldız kaç yaşında, nereli? Hıdırellez nedir? Hıdırellez günü ne yapılır? Hıdırellez kutlamak günah mı? Üsküdar - Samandıra Metro Hattı'nda ne oldu? Metrolar çalışıyor mu? İSKİ BARAJ DOLULUK ORANI 2024: İstanbul barajlarında son durum nedir? Baraj doluluk oranı seviyesi yüzde kaç? Kocasını terk edip üvey oğluyla kaçtı! Üvey oğluyla kaçan kadın ne dedi, olay ne? KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? 24 NİSAN TV YAYIN AKIŞI | Bugün hangi diziler var? Kanal D, Star TV, TRT1, ATV, TV8, Show TV, NOW TV Hıdırellez ritüelleri nedir 2024? Hıdırellez ne zaman, hangi tarihte kutlanır? Hıdırellez dileği nasıl yapılır? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 24 Nisan Çarşamba Survivor yeni bölüm! Gelinim Mutfakta CANLI YAYIN | 24 NİSAN GELİNİM MUTFAKTA PUAN DURUMU! Gelinim Mutfakta yeni bölüm İZLE! MÜGE ANLI CANLI İZLE! 24 Nisan Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? Şevket Çoruh Arka Sokaklar dizisinden neden ayrıldı? Mesut Komiser Arka Sokaklar'a dönecek mi? AZ ÖNCE DEPREM NEREDE OLDU SON DAKİKA! AFAD Kandilli Rasathanesi son depremler 24 Nisan!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title