Haberler

Hava Kirliliği ve Kontrolü Sempozyumu ESKİŞEHİR

Hava Kirliliği ve Kontrolü Sempozyumu ESKİŞEHİR

Hava Kirliliği ve Kontrolü Sempozyumu - ESKİŞEHİR

Hava Kirliliği ve Kontrolü Sempozyumu

- HKAD Türk Milli Komitesi Başkanı Prof. Dr. Müezzinoğlu: "Sadece bilimin ilerlemesi anlamında değil onun uygulamaya geçilmesinde de desteğe ihtiyacımız var. Yönetsel açıdan epeyce terk edilmiş durumdayız" -Genel Sekreter Prof. Dr. Bayram: "Gönül isterdi ki bu mekanizmalarda burada olsaydı, bu bilgilerimizi hep birlikte paylaşsaydık. Açıkçası araştırmalarımızın uygulamaya yansımasını isterdik"

ESKİŞEHİR (AA) - Hava Kirlenmesi Araştırmalar ve Denetimi (HKAD) Türk Milli Komitesi'nin bu yıl 5'incisini düzenlediği "Hava Kirliliği ve Kontrolü Sempozyumu" Eskişehir'de başladı.

Anadolu Üniversitesi ev sahipliğinde Atatürk Kültür ve Sanat Merkezi'nde gerçekleştirilen sempozyuma katılımın az olması eleştirilere neden oldu.

HKAD Türk Milli Komitesi Başkanı Prof. Dr. Ayşen Müezzinoğlu, HKAD'ın meslek içi görüş alışveriş platformu olduğuna dikkati çekerek, "Görevimiz, ülke içerisindeki dayanışma ortamını geliştirerek, birbirimize yapacağımız katkılarla hava kirliliği konusunda bilgilerimizin artırılmasından ibarettir" dedi.

"Sadece bilimin ilerlemesi anlamında değil onun uygulamaya geçilmesinde de desteğe ihtiyacımız var" diyen Müezzinoğlu, "Yönetsel açıdan epeyce terk edilmiş durumdayız. Ben bunu bütünüyle söylüyorum. Yönetim bizi izlemiyor. Bu 20 seneden beri devam ediyor. Zaten Türkiye'de bilimin bütünüyle yönetim arasında böyle bir kopukluk var gibi geliyor" ifadelerini kullandı.

Sempozyumda, bu konuyu da değerlendirerek, ne gibi eksikliklerin olduğununu araştıracaklarını belirten Müezzinoğlu, hava kirliliği konusunda da endüstri temsilcilerinden de görüş alacaklarını söyledi.

HKAD Türk Milli Komitesi Genel Sekreteri Prof. Dr. Abdurrahman Bayram da Hava Kirliliği ve Kontrolü Sempozyumu'nu düzenlemeye 1997 yılında başladıklarını kaydederek, "mekanizma" olarak adlandırdığı karar vericilerden çok fazla destek göremediklerini öne sürdü.

Bu konuda karamsar olduğunu dile getiren Bayram, şöyle konuştu:

"Gönül isterdi ki bu mekanizmalarda burada olsaydı, bu bilgilerimizi hep birlikte paylaşsaydık. Açıkçası araştırmalarımızın uygulamaya yansımasını isterdik. Bizim bu değerlendirmeler için ciddi bir veriye ihtiyacımız var. Üniversiteler sınırlı olanaklarla bunları yapsa da ülkemizin daha yaygın bir veri alt yapısına ihtiyaç var. Bakanlığımız bu konuda çalışmalar yaptı. Hemen hemen her ilde ölçüm istasyonlarımız var. Bunların sayıları ve kapsamı da genişletiliyor. Bunların güvenilirliliği konusunda birlikte daha iyi çalışmalar yapabilirdik diye düşünüyorum."

Son yıllarda hava kirliliği konusunda çıkarılan bir çok yönetmelik olduğunu ancak bunların uygulanması konusuna ölçüm alt yapısında sıkıntı yaşadıklarını anlatan Bayram, sempozyumda çıkacak kararların uygulamalara yansıması temennisinde bulundu.

Sempozyum, paralel oturumlar eşliğinde 20 Eylül'e kadar sürecek.

Kaynak: AA / Güncel

Mustafa Kemal Atatürk Anadolu Üniversitesi Eskişehir Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title