Haberler

Hava Harp Okulu'nda 3. Ulusal Havacılıkta İleri Teknolojiler Konferansı

Hava Harp Okulu Komutanlığı tarafından 3'üncü Ulusal Havacılıkta İleri Teknolojiler Konferansı (HİTEK 2014) düzenlendi.

Hava Harp Okulu Komutanlığı tarafından 3'üncü Ulusal Havacılıkta İleri Teknolojiler Konferansı (HİTEK 2014) düzenlendi. Yeşilköy'deki Hava Harp Okulu'nda gerçekleştirilen konferansa Hava Harp Okulu Komutanı Hava Pilot Tümgeneral M. Fatih Sert, İstanbul Teknik Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İbrahim Özkol ve Koç Üniversitesi'nden Yardımcı Doç. Dr. Arif Karabeyoğlu katıldı.

Konferansın açılış konuşmasını yapan Tümgeneral Sert, Hava Harp Okulu'nun eğitim alt yapısını oluşturmak, teknolojiyi en etkili şekilde kullanmak ve yönetecek liderleri yetiştirmek gibi çok özel ve çok önemli bir görevi çok yönlü sürdürdüğünü ifade etti. Sert, "Hava Harp Okulu, alanındaki araştırmaları ve güncel çalışmaları takip ederek bilgiyi paylaşmak için tüm personeli ve tüm öğrencileriyle bilimsel faaliyetlere katılma gayreti içerisinde olmuştur ve bu faaliyetlere katılmaya devam edecektir" diye konuştu.

Harp Okulu öğretmen ve yönetici kadrosuna seslenen Özkol ise "Türkiye'de ekonomik kalkınmanın hızlanmasına ve 2023 hedeflerinin gerçekleşmesine destek olunması amacıyla milli uçak üretiminin yapılmasıyla ilgili stratejilerin oluşturulması büyük ehemmiyet taşımaktadır. 1900'lü yıllarda Avrupa'da kalite ödülü alan bir yerli uçağın imalatına kadar münferit başarılara imza atmış bir ülke olan Türkiye'nin yakın gelecekte dünyanın ilk 10 büyük ekonomisinden biri, coğrafyasının önemli bir oyuncusu adayı olma hedefleri doğrultusunda milli sivil uçak üretimi endüstrisini tesis etmesi uygun bir hedef olarak görülmektedir. Havacılık için yerli sivil uçak üretimi projesi çerçevesinde 10 yıllık bir süreçte uçak tasarımı, imalatı ve ilgili tüm disiplinlerde binlerce mühendis, teknisyen ve uzman kadroları yetişecek ve yüzbinlerce istihdam imkanı olacaktır. Türk havacılık eğitim sisteminin gelişimi ve 2023 hedeflerinin gerçekleşmesi açısından insan kaynakları ve eğitimi çok büyük önem taşımaktadır. Sektörde çalışan yada çalışma potansiyeli olan teknik ve mühendis personelin en iyi şekilde yetişmesi amacıyla birçok girişimin devlet ve özel sektörde başlatılması gerekiyor" şeklinde konuştu.

Doç. Dr. Arif Karabeyoğlu da Hibrit roket teknolojisinin gelecek uzay sistemlerindeki yeri konusunda araştırma ve maliyet harcamaları üzerine bir sunum yaptı. Sunumun ardından, Tümgeneral Sert tarafından, Özkol ve Karabeyoğlu'na plaket verildi. - İstanbul

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Koç Üniversitesi Yeşilköy Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İZMİR'DE YANGIN MI ÇIKTI? İzmir'de ne oldu? İzmir'de nerede yangın çıktı? Resmi Gazete bugün (18 Nisan) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 18 Nisan Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? SON DAKİKA TOKAT'TA OKULLAR TATİL Mİ? 18 Nisan Tokat'ta okullar tatil edildi mi? SON DAKİKA TOKAT ARTOVA'DA OKULLAR TATİL Mİ? 18 Nisan Artova'da okullar tatil edildi mi? Yeşilyurt'ta okullar tatil edildi mi? Tokat Yeşilyurt'ta okullar tatil mi edildi, neden? SON DAKİKA TOKAT SULUSARAY'DA OKULLAR TATİL Mİ? 18 Nisan Sulusaray'da okullar tatil edildi mi? SON DAKİKA 18 NİSAN AZ ÖNCE DEPREM Mİ OLDU? Tokat'ta en son depremler kaç şiddetinde oldu? Kandilli Rasathanesi ve AFAD deprem listesi! Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 18 Nisan dün gece deprem mi oldu? Amasya'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Amasya'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Yozgat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Yozgat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Muğla'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Muğla'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Sivas'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Sivas'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Tokat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Tokat'ta (Sulusaray) deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title