Haberler

Hava Harp Akademisi Öğrencileri Eğitim İçin Yalova'ya Gitti

Hava Harp Akademisi Komutanlığı öğrencileri eğitim için Yalova'ya gitti.

Hava Harp Akademisi Komutanlığı öğrencileri eğitim için Yalova'ya gitti.

Hava Harp Okulu'ndan 120 öğrenci, saat 08.00 sıralarında, Atatürk'e saygı duruşunda bulunmak için Taksim Meydanı'na geldi. Öğrenciler Taksim Cumhuriyet Anıtı'na çelenk bıraktı. Saygı duruşunda bulunan öğrenciler, İstiklal Marşı'nı okudu. Bu sırada Taksim'deki vatandaşların ve bazı turistlerin de cep telefonlarıyla görüntü aldıkları ve askerleri alkışladıkları görüldü.

Törenin ardından Hava Harp Okulu Öğrenci Alay Komutanı Albay Hüseyin Ergezen, anı defterini imzaladı.

Saygı duruşunun ardından askerler geldikleri otobüslerle Yalova'ya gitmek üzere Ataköy Marina'daki iskeleye doğru yola çıktı.

Hava Harp Akademisi Komutanlığı öğrencilerine geleneksel olarak her yıl Yalova Çiftlikköy'de uçuş, denizcilik, kaçma kurtulma gibi savaş eğitimleri verildiği ve 2010 yılından beri güvenlik gerekçesiyle tören gerçekleştirilemediği belirtildi.

Bakırköy'den gemiyle Yalova'ya hareket

Çiftlikköy'deki Yalova Hava Meydan Komutanlığı'na gitmeye hazırlanan öğrenciler, Ataköy Marina'da da askeri bando eşliğinde resmi tören yaptı. Askerleri, Hava Harp Okulu Komutanı Hava Pilot Tümgeneral Fethi Alpay ve yakınları uğurladı. Bu sırada bazı askerlerin yakınlarının duygulandığı gözlendi. Törenin ardından 3'ü yabancı uyruklu, 21'i kadın toplam 950 öğrenci ve askeri yetkililer, askeri bando eşliğinde Cemil Ketenci Teknesi'ne bindi.

Bazı vatandaşlar da askerleri alkışlayarak ve onlara el sallayarak uğurladı.

4. sınıf öğrencileri, 2. Ana Jet Üssü'nde başlangıç uçuşu ve değişik birliklerde staj eğitimi alacak. 1, 2 ve 3. sınıf öğrencileri ise kamp süresince askeri eğitim, uçuş eğitimi ve duyuşsal alan eğitimleri gibi programlarda uygulamalı eğitim görecek.

Kaynak: AA / Güncel

Mustafa Kemal Atatürk Ataköy Taksim Yalova Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title