Haberler

Hava Ambulansı Yakılan Ateşle Tarlaya İndi

Güncelleme:

Diyarbakır'ın Kulp ilçesinde doğum sancısı tutan genç kadın için havalanan hava ambulansı, köylülerin yaktığı ateş ve çıkan duman sayesinde tarlaya inmeyi başardı. Havada doğum yapan anne ve bebeği, hastanede tedavi altına alındı.

PİLOT ARAYIP TALİMAT VERDİ:" OTLARI TUTUŞTURUN"

Edinilen bilgiye göre, Saltuk Mahallesi'nin Bühat mezrasında yaşayan Yakup Nergiz, doğum sancısı tutan eşi Nafiye Nergiz (25) için 112'yi ayarak ambulans istedi. Hastanın durumunun acil olması sebebiyle hava ambulansı bölgeye sevk edildi. Babayı arayan hava ambulansının pilotu, otların tutuşturulması ve duman çıkarılması talimatı verdi. Bunun üzerine Yakup Nergiz ve yakınları, kurumuş otları tutuşturdu. Helikopterin görülmesinin ardından Nergiz'in yeğeni Abdullah Erboğa kırmızı tişörtünü çıkartıp sallayarak hava ambulansının bir dönümlük mısır tarlasına inmesini sağladı. Helikopterin iniş yapmasının ardından Nafiye Nergiz, ambulansa bindirildi. Nafiye Nergiz havada doğum yaparken, anne ve bebek hastanede yapılan tedavilerinin ardından taburcu oldu.

4 çocuklu Nafiye Nergiz, "Gündüz saat 12-13 arasında sancılarım tuttu ve yakınlarım baş ucumda durarak beni teselli etmeye başladılar ve baktılar durumum kritik hemen ambulans istediler. Ambulansla hastaneye beni kaldırdılar. Allah devletimizden razı olsun. Şayet ambulans gelmeseydi belki şu anda hayatta olmazdım, ikiz kız çocuğum, bir erkek çocuğum vardı, yeni dünyaya gelen ve henüz ismini vermediğimiz erkek çocuğumla birlikte mutlu ve huzurlu bir hayata tutunmaya gayret ediyoruz" dedi.

"KARA AMBULANSI İLE HASTANEYE YETİŞEMEZDİK"

Yakup Nergiz ise "Yerleşim yerimiz dağlık bir araziye sahip ve eşimin durumu iyi değildi, kara ambulansı veya başka bir araçla hastaneye yetiştirmemiz en azından 4-5 saat alabilirdi ve şayet o gün hava ambulansı olmasaydı büyük bir ihtimalle eşim ve çocuğum hayatta olmazdı. Allah devletimizde razı olsun" diye konuştu.



Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Diyarbakır Kulp Anne Çocuk Kadın Yerel Sağlık Yaşam Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli? Berat Kandili ne zaman 2024? Berat Gecesi hani güne denk geliyor? Berat Kandili'nde oruç tutulur mu, hangi ibadetler yapılır? Mesut Turan kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Çukurca Belediye Başkan adayı Mesut Turan kaç yaşında, nereli? Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu! NİSAN AYI MEMUR MAAŞLARI ERKEN ÖDENECEK Mİ? 2024 Nisan ayı memur maaşları bayramdan önce yatar mı? 2024 seçim görevi iptal etme! Seçim sandık görevi iptal edilir mi? Sandık görevine gitmeyenlere ne ceza verilir? YKS BAŞVURU TARİHİ | YKS son başvuru tarihi ne zaman? YKS'ye nereden başvurulur? ÖSYM Başvuru ekranı!
500

Yorumlar (8)

SuMobil-IOS:

Mecbur gelecek yazmis birisi ulan yapmayip vergi alanlarda vardi bu ak parti yapiyor mecbur diyor digerleri mecbur degillermiydi.

6
4
yanıtYanıtla
gurbetmobilWeb@haberler.commobilWeb@haberler.com:

Onceden devlet yokmuydu vergi alinmiyomuydu.Hizmet gorun hizmet

6
3
yanıtYanıtla
mustafa:

Devletin herşeyi halkın o zaman neden devletin iş makinaları itfaiyesi belediye otobüsü okulu yakılıyor yıkılıyor

7
1
yanıtYanıtla
tu gula seri ciyanimobilWeb@haberler.commobilWeb@haberler.com:

Mecbur gelecek vergilerimizle alinmistir o uçak devletin herşeyi halkindir

1
6
yanıtYanıtla
o ambulans nereden geldi:

bunu da bi sorgulayın degerli vatandasım. . . .

6
1
yanıtYanıtla
sülo:

NANKÖRLÜK YAPANLARI SEÇİMDE GÖRDÜK. HDPYİ YÜCELTİP AK PARTİYİ GÖMEN ZİHNİYET DAHA DÜNE KADAR İNSAN OLDUĞUNU BİLMİYORDU AKPARTİ SAYESİNDE YAŞADIĞINI ANLADI AMA NANKÖR İŞTE. GEÇMİŞ HÜKÜMETLER HİÇBİRŞEY YAPMADI HEP HORTUMLADILAR HALKI VE ÜLKEYİ SÖMÜRDÜLER. ŞİMDİDEKALKMŞ AKPARTİYE ÇAMUR ATIYORLAR. HE AKPARTİ SÜTTEN ÇIKMIŞ AK KAŞIK DEĞİL. YOLSUZLUKTA YAPTI O 4 BAKAN YARGILANSA HAPSE KESİN GİRER AMA GEÇMİŞ DÖNEMDEKİLER TÜRKİYEYİ KOMPLE YEDİLER

5
1
yanıtYanıtla
Ahmet_Siverekli:

O ambulans benim vergilerimle alındı . Bir lutuf değil.

1
2
yanıtYanıtla
sokrates:

o ambulans benim vergilerimle alındı diyen ''''insanoğlu'''' bu ülkede bir tek sen mi vergi veriyorsun. sabahtan akşama kadar sırtınıza bindirirsiniz devleti, akşam yorgun argın evinize gittiğinizde Ya Rabbi çok şükür bugün devlet yetkilileri çok fazla sırtımıza binmediler. Sen durumundan şikayetçi değilsen sırtına binen çok olur.

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title