Haberler

Hattat Holding'in Cirosu 1 Milyar Doları Aştı

Güncelleme:

Hattat Holding bünyesinde yer alan Hattat Tarım Makineleri ve Türkiye'nin dört bir yanından gelen iş ortakları, 2012 yıl sonu ve 2013 yeni yatırımlarının değerlendirmesini, Antalya Belek'teki Spice Hotel'de yaptı. Hattat Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İbrahim Hattat, Hattat Tarım Makinaları olarak 2012'yi, yıllık 15 bin traktör üretim kapasitesiyle kapattıklarını açıkladı. 2013'te bu başarının süreceğini belirten İbrahim Hattat, "Hattat Holding olarak Hattat Traktör'ün daima arkasında olacağız. Hattat Traktör'e inanıyor ve güveniyoruz. Traktör bizim stratejik işimiz" dedi.

İbrahim Hattat, Hattat Tarım olarak da her zaman iddialı olduklarını dile getirdi. Hattat, "Sizlerin de büyük çabasıyla sektörde belli bir yere geldik. Bugün cirosu 1 milyar doların üzerine çıkmış olan Hattat Holding'in gücü, her zaman Hattat Traktör'ün arkasındadır. Hattat Traktör'ün geleceğine ümitle bakıyoruz" diye konuştu.

AVRUPA'NIN EN BÜYÜK KUYULARI

Holdingin enerji sektöründe Avrupa'nın en büyük kömür kuyularını Bartın'da açtığını belirten İbrahim Hattat, 8 metre çapında, 700 metre derinliğe ulaşan 3 kuyu açtıklarını, bu kuyuları derinleştirme çalışmalarının bittiğini söyledi. Galeri açma çalışmalarının ise sürdüğünü kaydeden Hattat, "Bu çalışmalar önümüzdeki yıl bitecek ve yılda 5 milyon ton hedeflenen kömür üretimimiz, ilerleyen yıllarda 10 milyon tona çıkacak. Bu kömürü kuracağımız enerji santrallerinde değerlendirip önümüzdeki yıllarda Türkiye'nin enerji ihtiyacının yüzde 7- 8'i üzerinde elektrik enerjisi üretimi yapacağız" dedi.

MERCEDES'İN DİREKSİYON FABRİKASINI SATIN ALDI

2012 yılı içerisinde yaptıkları yatırımları hatırlatan İbrahim Hattat, Almanya'da Mercedes'in direksiyon fabrikasını satın aldıklarını, bu fabrikayı Türkiye'ye getireceklerini dile getirdi. Fabrikanın Çerkezköy'e kurulacağını belirten Hattat, "Bu fabrikanın faaliyete geçmesi ile yıllık 30 bin olan direksiyon üretimimiz 150 bine çıkacak" diye konuştu.

SAVUNMA SANAYİNE AĞIRLIK VERİLECEK

Savunma sanayi alanındaki çalışmaların da hızla ilerlediğini açıklayan İbrahim Hattat, Çerkezköy Hema Endüstri tesislerinde Tank Taşıyıcı Araç ve Römorkları Projesi kapsamında üretilen milli tank taşıyıcı araçlarını Savunma Sanayi Müsteşarlığı'na teslim ettiklerini kaydetti. Birçok projenin de yürüdüğünü aktaran Hattat, "2013 yılında savunma sanayi alanındaki yatırımlarımıza ağırlık vereceğiz. Özellikle üzerinde çalıştığımız projeler söz konusu. Milli tankımız Altay'ın power pack sistemleri, 6x6, 8x8 zırhlı araç üretimleri gibi" dedi.

TRAKTÖRDE YENİ HEDEF TÜRKİ CUMHURİYETLER

Hattat markasıyla 5 yıl gibi sürede 19 farklı model traktör ürettiklerini kaydeden Hattat Tarım Makinaları Genel Müdürü Abdullah Akkuş ise Afrika'dan sonra yeni stratejik pazarlarının Türki Cumhuriyetler olduğunu söyledi. Akkuş, Özbekistan, Azerbaycan ve Kırgızistan ile görüşmelerinin sürdüğünü aktardı. Yılda 15 bin traktör üretim kapasitesine sahip olduklarını belirten Abdullah Akkuş, Tunus, Cezayir ve Senegal'den sonra Sudan'da gerçekleştirilen 2 bin traktör satışıyla Afrika pazarındaki ihracat bağlantılarını 2013 yılında artırarak devam ettireceklerini kaydetti.

Türkiye'deki 1.5 milyon traktörden 600 bininin hurda olduğunu kaydeden Akkuş, bu durumun sektörün en önemli sorunlarından biri olduğunu vurguladı. - Antalya

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Ekonomi

Hattat Tarım Antalya Türkiye Akkuş Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title