Haberler

Hatsu, "50 Yılın İçmesuyu Seferberliği"nin İlk Adımı Attı

Güncelleme:

HATSU, "50 Yılın İçmesuyu Seferberliği"nin ilk adımının atıldığı Yayladağı ilçesinde vatandaşların çok kısa bir süre önce içinden su içtiği paslı boruları kamuoyuyla paylaştı.

Altınözü, Belen ve Samandağ ilçelerinde de hayata geçirilen "50 Yılın İçmesuyu Seferberliği" sayesinde Yayladağılı vatandaşların asbestli borulardan su içmesini engellemenin yanı sıra tertemiz ve 24 saat kesintisiz içmesuyunun sağlanacağını belirten Genel Müdürlük, proje kapsamında Yayladağı'na Polietilen borularla döşenecek olan 31 kilometrelik içmesuyu şebekesi ve isale hattının 7 kilometrelik bölümünün döşendiğini ve çalışmaların son sürat devam ettiğini bildirdi.

Çalışmada 6 kepçe, 20 personelin görev yaptığını ve çalışmanın Kurtuluş Mahallesi'nde devam ettiğini açıklayan İdare, döşenecek olan içmesuyu şebekesi ve isale hattı dışında 500 metrelik terfi hattı döşemesi, 1 adet debimetre odası, 6 tahliye vantuz odası, 1 adet depo ve enerji nakil hatlarının yapılacağına dikkat çekerek, yapılacak olan bu çalışmalarla Yayladağı'nın içmesuyu sorununun kökten çözüleceğini vurguladı.

50 yıllık eski bir şebekenin kökten değiştirilmesini sağlayacak olan projeye yönelik açıklamalarda bulunan Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, Yayladağı halkının yıllardır kesilen sulardan ve olmayan içmesuyundan şikayetçi olduğunu hatırlatarak, Büyükşehir'e gelir gelmez projesini yaptıklarını ve hayata geçirdiklerini belirtti.

İsale hattı, arıtma tesisi ve su şebekesi ihalesini yaptıklarını ifade eden Başkan Savaş, "Şu anda su şebekesi ihalesi 28 kilometre olup yüzde 30'unu bitirmiş durumdayız. Yılların kangren sorununu Yayladağı'nda içmesuyu şebekesi ve isale hattı çalışmasıyla çözüyoruz. Demek ki sorunu görmek, bilmek, çözmek çözüm için çaba sarf etmek gerekir. Biz de Hatay'ımızın tüm ilçeleri için bu seferberlik içerisindeyiz." dedi.

HATSU Genel Müdürü İsameddin Çeker de, devam eden proje ile Yayladağı'nın 50 yıllık su sorunun tarihe karışacağını ve bu sayede Yayladağılıların artık musluklarından tertemiz su içebileceğini söyledi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Yayladağı Altınözü Samandağ Belen Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title