Haberler

HATSO'dan Bakan Yıldız'a Sitem

Güncelleme:

Hakkari Ticaret ve Sanayi Odası (HATSO) Başkanı Servet Taş, son günlerde yaşanan enerji kesintileri ile ilgili Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız'a sitem etti.

HATSO'da düzenlenen basın açıklamasına HATSO Başkan Yardımcısı Abdurrahman Er ve Genel Sekreter Fikret Keskin katıldı. Burada açıklamada bulunan HATSO Başkanı Servet Taş, Başkale ve Bağışlı arasında meydana gelen arıza nedeniyle Hakkari il merkezi, ilçe, köy ve mezralarında günlerdir elektrik kesintisi yaşandığını ve bunun da büyük bir mağduriyete neden olduğunu belirtti. Taş, "Hakkari ilimizin elektrik enerjisinin halen tek hattan besleniyor olması halkımızı derinden üzmektedir. HATSO olarak Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Sayın Taner Yıldız'la daha önce de yapmış olduğumuz görüşmelerde, Hakkari ilinin Şırnak üzerinden ikinci bir enerji hattının olmasının zaruri olduğunu söyledik. Kış aylarında Hakkari ilimizin tek hattan beslenmesi nedeniyle her anlamda sanayicisi, esnafı, eğitim ve öğretim yuvaları ve tüm halkımızın günlerce dünyayla iletişimi kesilmektedir. 21. yüzyılda halen bu sorunların devam etmesini kabul edemeyiz, demiştik. Halen ilgili bakanlığın bu konu ile ilgili çalışmasının olmadığı, günlerdir Hakkari ilinin elektrik enerjisinden yoksun oluşuyla kanıtlanmaktadır. Enerji Bakanına sesleniyoruz; Hakkari halkı bunu hak etmiyor. Hakkari ili kışları yoğun kar yağışlı geçtiğinden ve coğrafi yapı itibarıyla kışın dağlar ve yüksek tepelerden inen çığlar enerji nakil hatlarına sürekli zarar verdiğinden Hakkari ili ve çevre ilçelerine çok acilen yer altı şebekesi ile enerjinin nakledilmesi artık bir zaruriyet haline gelmiştir. Bakanlığınızın çok acilen yer altı şebekesi vasıtasıyla Hakkari merkez ve ilçelerimizdeki enerji sorununu çözmesi gerektiğini belirtiyor, ayrıca Şırnak ili üzerinden ikinci bir enerji nakil hattının çok acilen hayata geçirilmesini talep ve rica ediyoruz" dedi. - HAKKARİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Abdurrahman Er Fikret Keskin Taner Yıldız Hakkari Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title