Haberler

Hatıra Ormanı Çalışması Köylülerin Tepkisi Üzerine Durduruldu

Bartın'ın Gözpınar Köyü sakinleri, köyün yakınında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan adına oluşturulması planlanan hatıra ormanına, söz konusu yerin mera alanı olduğu iddiasıyla karşı çıktı.

Bartın'ın Gözpınar Köyü sakinleri, köyün yakınında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan adına oluşturulması planlanan hatıra ormanına, söz konusu yerin mera alanı olduğu iddiasıyla karşı çıktı. Köylülerin, Orman İşletme Müdürü Selahattin Yanık'a sert tepkisi üzerine iş makinesi çalışmayı durdurdu. Söz konusu yerin bozuk orman alanı olduğunu belirten Selahattin Yanık, köy ihtiyar heyeti ile planlara bakıp karar vereceklerini söyledi.

Bartın Orman İşletme Müdürlüğü, 1'incisi Bartın Üniversitesi Kampüsü'nde oluşturulan Recep Tayyip Erdoğan Hatıra Ormanı'nın 2'ncisi için Gözpınar Köyü Yolağzı Mevkisi'nde  çalışma başlattı. İş makinesi köyün girişinde yol kenarında 800 sedir, ceviz ve fıstık çamı fidanının dikileceği alanda çalışma yaparken, köylüler, çalışmayı takip eden Orman İşletme Müdürü Selahattin Yanık ve İşletme Şefi Mehmet Özdemir'e tepki gösterdi.

'HAYVANLARIMIZI OTLATIYORUZ'

Yaklaşık 30 kişilik grup, mera alanı olduğunu iddia ettikleri söz konusu arazide hayvanlarını otlattıklarını söyledi. İşletme Müdürü Selahattin Yanık ise hatıra ormanı oluşturacakları alanın bozuk orman olduğunu belirtti. İş makinesinin çalışmayı durdurmasını isteyen köylülerden 85 yaşındaki İbrahim Payal, "Biz burada hayvanlarımızı otlatıyoruz. Yalvarıyorum, bizi kandırmayın. Hayvanlarımızı otlatacak bir yer kalmadı. Allah aşkına durdurun şu dozeri" dedi.

'MERA OLSA MÜDAHALE EDEMEYİZ'

Köylülerin tepkisi üzerine jandarmaya haber verildi. Jandarma gelerek önlem alırken, tepkiler üzerine iş makinesinin çalışması durduruldu. İşletme Müdürü Selahattin Yanık, bozuk orman alanını iyileştirip Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan adına, köyün isminin de verileceği bir hatıra ormanı oluşturmak istediklerini söyledi. Yanık, şöyle dedi:

"Köylüler 'mera' olduğunu söylüyor ama değil. Biz kayıtlara bakarak geldik, rastgele gelmedik. Mera olan bir yer olsa zaten müdahale edemeyiz, suçlu duruma düşeriz. Biz bozuk bir orman alanını ihya etmek için buraya geldik. Şimdi burada ceviz, sedir ve değişik ağaç türlerini dikip orman oluşturacağız. Buranın açılışını da bu hafta sonuna kadar yetiştirmek istiyoruz. Tabelayı bile hazırladık. Ancak şimdi köylülerin tekpisi üzerine çalışmayı durdurduk. Köy ihtiyar heyeti ile kayıtlara, planlara tekrar bakıp onları ikna yoluna gideceğiz ve karar vereceğiz."

Köylüler, çalışmanın durdurulmasından sonra alandan ayrıldı. - Bartın

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Orman İşletme Müdürlüğü Recep Tayyip Erdoğan Gözpınar Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title