Haberler

Hatipoğlu "Anneler Gününe Karşı Değilim" Dedi

ATV Televizyonunda gönül sohbetleri programı yapan Dicle Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Hadis Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof.Dr.Nihat Hatipoğlu, Fethiye Beşkaza Meydanında Türk Diyanet Vakıf-Sen ve Fethiye Belediyesi işbirliği ile düzenlenen...

ATV Televizyonunda gönül sohbetleri programı yapan Dicle Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Hadis Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu, Fethiye Beşkaza Meydanında Türk Diyanet Vakıf-Sen ve Fethiye Belediyesi işbirliği ile düzenlenen konferansta yaptığı konuşmada "Genci, yaşlısı, açığı, kapalısı, şu parti, bu parti burada. Şu mezhep, bu cemaat burada. Allah, ayrı gayri isteyenlere, birliğimizi ve beraberliğimizi bozmaya çalışanlara fırsat vermesin" dedi.

Açık havada yaklaşık 15 bin kişinin izlediği Gönül Sohbetleri konferansına katılan Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu Beşkaza Meydanına gelişinde ve ayrılışında büyük bir izdiham ile karşılaştı. Konferansı Fethiye İlçe Müftüsü Oğuzhan Kadıoğlu, Fethiye Belediye Başkan yardımcısı Metin Talaş,

Türk Diyanet Vakıf-Sen Muğla Şube Başkanı Ahmet Saruhan'ın da izlediği konferans öncesinde İzmir Balçova Yeşil Cami İmam Hatibi Kuran-ı Kerim Okuma Dünya İkincisi ve Türkiye Birincisi Ahmet Yüksel Kuran-ı Kerim okudu. Türk Diyanet Vakıf Sen Muğla Şube Başkanı Ahmet Saruhan da 3 ayların başlangıcı dolayısıyla böyle bir konferans düzenlediklerini bildirdi.

HATİPOĞLU "ANNELERİN KIYMETİNİN BİLİNMESİNİ İSTEDİ"

Daha sonra alkışlar arasında sahneye çıkan Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu

"Türkiye'nin her noktasında Allah, Resul, Kuran ve ezan sevgisi olduğunu anlatarak "Diyanet İşleri Başkanlığı'nın nisan ayını ülke genelinde Kutlu Doğum Haftası olarak ilan ettiğini hatırlatıp "Biz de her yerde Allah'ın peygamberini anlatmaya gayret ediyoruz. Bizim arzu ettiğimiz manzara bu. Genci, yaşlısı, açığı, kapalısı, şu parti, bu parti burada. Şu mezhep, bu cemaat burada. Allah, ayrı gayri isteyenlere, birliğimizi ve beraberliğimizi bozmaya çalışanlara fırsat vermesin" diye konuştu.

Avrupa'da annelerin belli bir yaştan sonra unutulduğunu bu nedenle Avrupalının aileyi sağlamak için Anneler Gününü ilan ettiğini Türkiye'de Anneler Günü'ne karşı olan insanların bulunduğunu söyledi. Nihat Hatipoğlu, Kendisinin Anneler gününe karşı olmadığını söyleyerek "Hayırlı olan her hangi bir şeyi hayıra çevirebiliyorsam, İslamın ve insanlığın lehinde kullanabiliyorsam benim için yitik maldır, kimden gelirse gelsin onu alırım, geldiği yere bakmam. Bu vesileyle yaşı ne olursa olsun bütün annelerin ellerinden öpüyorum. Anneler sadece elleri değil, ayakları da öpülmeyi hak ediyor. Çünkü, peygamber doğuranlar onlar, Mevlana'yı, Hacı Bayram-ı Veli'yi, Hz. Ebubekir'i, Hz. Ali'yi doğuranlar onlar. Rahmet kanadını görenler onlar. Anneleriniz yaşıyor iken

değerini bilin. Annenin evladına kötü bir lafı, sözü bile duadır ona" dedi.

Gelecek yüz yılların İslam yüzyılı olacağını da anlatan Hatipoğlu "İslam davasına kadınlar el koymalıdır. Gelecek yüz yıllarda en çok duyulacak isim HZ Muhammet olacaktır. Baba ve anne evladına zulmedemez, baba ve anne evladını kayırmamalı, kayırsa bile siz evlatlar olarak anne-babaya hesap sormayın. Allah sorsun" dedi.

(İK)

11.05.2013 13: 29: 53

TSI

NNNN - MUĞLA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Fethiye Belediyesi Dicle Üniversitesi Nihat Hatipoğlu Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title