Haberler

    Hatice Yılmaz: Selanik Sorusu Çelişkili Ama Doğru

    1 milyon 600 binden fazla ortaokul 8'inci sınıf öğrencisinin katıldığı Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) ortak sınavları 27-28 Nisan'da düzenlendi.

    1 milyon 600 binden fazla ortaokul 8'inci sınıf öğrencisinin katıldığı Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) ortak sınavları 27-28 Nisan'da düzenlendi. Sınava, T.C inkılap tarihi ve Atatürkçülük testindeki 'Selanik' konulu soru damga vurdu. Bazı eğitimciler ve öğrenciler, 28 Nisan'da yapılan sınavın ardından hem sosyal medyada, hem de yazılı açıklamalarla sorunun yanlış olduğunu iddia etti. Bazı eğitimciler de sorunun doğru olduğunu savundu. Oğuzkaan Koleji Yönetim Kurulu Üyesi ve Eğitim Uzmanı Hatice Yılmaz da sorunun çelişkili fakat doğru olduğunu savunan bir açıklama yaptı. Yılmaz'ın 'Selanik' konulu soru ile ilgili açıklaması şöyle:

    "Soruya bakmadan önce sosyal yapı nedir, kültürel yapı ne olduğunu bilmemiz gerekir. Sosyal yapı; içinde sosyal olayların meydana geldiği sosyal grupların ve kurumların bulunduğu toplumun şekil ve yapısıyla ilgilidir. Yani o toplum bireylerinin hangi milletlerden oluştuğuyla ilgili bir durumdur. Kültürel yapı ise; o toplumdaki fikirsel, düşünsel durumla ilgilidir. Basın ve yayın hayatı çıkartılan dergilerle alakalı bir durum. Dolayısıyla soruya tekrar döndüğümüzde I ve IV. Maddedeki farklı milletlerin bir arada yaşaması ve çok uluslu bir yapıdan bahsetmesi sosyal özellik olarak bir arada gruplanması doğrudur. Yine II. ve III. maddelerinde kültürel hayatı örneklemesi yani fikir akımlarından basın–yayından bahsetmesi de doğru olarak aynı kategoride gruplandırılmış. Dolayısıyla soru çelişkili olarak görülse de  I ve IV ile II ve III'ü gruplanmasını doğru olarak kabul edebiliriz."

    İŞTE O SORU

    Atatürk'ün çocukluk dönemini yaşadığı Selanik'in taşıdığı özelliklerden bazıları şunlardır:

    I. Farklı milletler bir arada yaşamıştır.

    II. Önemli fikir akımlarının etkisindedir.

    III. Zengin bir basın–yayın hayatı vardır.

    IV. Çok uluslu biryapıya sahiptir.

    Bu bilgilerin sosyal ve kültürel özellikler olarak sınıflandırılması aşağıdakilerin hangisinde doğru yapılmıştır?

    Sosyal  - Kültürel

    A) I ve II       III ve IV

    B) I ve IV      II ve III

    C) II ve III      I ve V

    D) II ve IV     I ve III

    Kaynak: Hürriyet / Güncel

    Hatice Yılmaz Politika Güncel Haberler

    Bakmadan Geçme

    Amasya'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Amasya'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Yozgat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Yozgat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Muğla'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Muğla'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Sivas'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Sivas'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Tokat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Tokat'ta (Sulusaray) deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? 18 Nisan 2024'te Konya'da Elektrik Kesintisi 18 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 18 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 18 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 18 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 18 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 18 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 18 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 18 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Yaman elendi mi? Survivor Yaman elendi mi?
    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title