Haberler

Hatay Valisi: Temennimiz Suriye'de Barışın Bir An Önce Sağlanmasıdır

Güncelleme:

Hatay Valisi Ercan Topaca, illerinde 280 bin Suriyelinin ikamet ettiğini belirterek, "Temennimiz onların da ülkelerinde barışın bir an önce sağlanmasıdır" dedi.

Türk Asya Stratejik Araştırmalar Merkezi ve Marmara Üniversitesi Orta Doğu Araştırmaları Enstitüsü iş birliğinde ve Hatay Valiliği, Mustafa Kemal Üniversitesi ve Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı'nın evsahipliğinde düzenlenen "Mezhepler, etnisite ve çatışma çözümü" ana temalı 3. Uluslararası Orta Doğu Kongresi'nin açılış resepsiyonu gerçekleşti.

Hatay Valisi Topaca, burada yaptığı konuşmada, bölgede son zamanlarda yaşanan bazı siyasal ve sosyal olayların, halkı etkilediğini belirterek, "Şu an 280 bin Suriyeli ilimizde ikamet ediyor. Hataylılar bu misafirlerini bir ensar anlayışıyla burada misafir etmeye, onlarla ekmeğini suyunu paylaşmaya devam ediyor. Temennimiz onların da ülkelerinde barışın bir an önce sağlanmasıdır" diye konuştu.

Ülkelerinde barış sağlanınca da Suriyelilere yardımcı olmaya devam edeceklerini vurgulayan Topaca, birlikte yaşama kültürüyle tüm dünyaya örnek olan Hatay'da toplanan bu kongreden güzel sonuçlar çıkacağına inandığını dile getirdi.

TASAM Başkanı Süleyman Şensoy da düzenledikleri kongrelerle bölgenin içinde bulunduğu kaosa hem yürekleriyle hem de zihinleriyle katkı sağlamaya çalışacaklarını kaydetti.

Resepsiyon, Dom Derneği'nin Gençler Müzik Topluluğu konseriyle son buldu.

Kaynak: AA / Yerel

Ercan Topaca Orta Doğu Suriye Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title