Haberler

Hatay Valiliği: Hiçbir Failin Yakalanamadığı Açıklaması Gerçeği Yansıtmıyor'

Chp Hatay Milletvekili Hasan Akgöl'ün, 52 kişinin yaşamını yitirdiği Hatay'ın Reyhanlı İlçesi'ndeki patlamalarla ilgili "Katliamın üzerinden bir yıl geçti.

Chp Hatay Milletvekili Hasan Akgöl'ün, 52 kişinin yaşamını yitirdiği Hatay'ın Reyhanlı İlçesi'ndeki patlamalarla ilgili "Katliamın üzerinden bir yıl geçti. Ortada hiç bir fail yok" sözlerine Hatay Valiliği'nden cevap geldi. Yapılan açıklamada olayla ilgili 20 kişinin yakalandığı belirtilerek, "Bu yalın gerçek bütün kamuoyu tarafından bilinirken, hiçbir failin yakalanamadığı açıklaması gerçeği yansıtmamaktadır" denildi.

11 Mayıs 2013'te meydana gelen patlamada hayatını kaybedenler için Reyhanlı'da düzenlenen anma törenine katılan Milletvekili Hasan Akgöl yaptığı açıklamada olayın faillerinin yakalanmadığını öne sürerek şunları söylemişti:

"Burada siyaset yapmak istemiyoruz. Ama katliamın üzerinden bir yıl geçti. Ortada hiç bir fail yok, olayları yönlendirerek failleri saklama niyetinde hükümet var. Bir an önce gerçek faillerin yakalanması için elimizden geleni yapacağız. Bu annelerin acılarını dindirmez, annelerin sevgisini azaltmaz. Bu sevgi ve acının bedeli yok. Ama hükümet her olayda yaptığı gibi bunu da farklı şekilde sindirmeye çalıştı. Hepimiz bu faillerin yakalanması Reyhanlı'nın tekrar huzura kavuşması için elimizden geleni yapacağız."

'20 KİŞİ YAKALANDI'

Akgöl'ün bu iddiaları üzerine Hatay Valiliği'nden yapılan açıklamada iddiaların gerçeği yansıtmadığı belirtilerek şöyle denildi: "Bilindiği üzere ilimiz Reyhanlı İlçesi'nde 11 Mayıs 2013 günü 5 dakika ara ile meydana gelen terör saldırısı sonucu 46'sı Türk vatandaşı olmak üzere 52 insan hayatını kaybetmiş, 236 kişi ise yaralanmıştı. Olayla ilgili olarak güvenlik birimlerimizin yaptığı titiz çalışmalar neticesinde saldırıyı gerçekleştirdiği değerlendirilen, tamamı ilimiz nüfusuna kayıtlı 20 kişi yakalanmış olup, bu kişilerin tutuklu yargılamaları devam etmektedir. Bu yalın gerçek bütün kamuoyu tarafından bilinirken, hiçbir failin yakalanamadığı açıklaması gerçeği yansıtmamaktadır." - Hatay

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Cumhuriyet Halk Partisi Hasan Akgöl Reyhanlı Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title