Haberler

Hatay Suriyeli Sanatçı, 15 Temmuz ve Erdoğan'ın Mozaik Tablosunu Yaptı

Suriyeli sanatçı, 15 Temmuz ve Erdoğan'ın mozaik tablosunu yaptı

HATAY'ın Reyhanlı İlçesi'nde oturan Halep Üniversitesi Sanat Tarihi Bölümü mezunu Suriyeli Abdulsettar Al Sattuf, 15 Temmuz gecesi meydana gelen darbe girimi sırasında halkın direnişi ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın resimlerini mozaikle tablo haline getirdi.

İç savaş sırasında oturduğu İdlib kentinden ailesini yanına alarak Hatay'ın Reyhanlı İlçesi'ne yerleşen Abdulsettar Al Sattuf, 15 Temmuz gecesi darbe girişimine karşı halkın direnişini mozaik kullanarak resim yapmaya karar verdi. Al Sattuf, temin ettiği 300 bin renkli mozaik taşını bir araya getirerek o gece olanların tablosunu yaptı. Tabloyu 5 ayda tamamladığını anlatan Al Sattuf, şöyle dedi: "O gece Türk Milleti'nin darbecilere karşı gösterdiği haklı direnişini mozaikle tablo haline getirmeye karar verdim. Geceye ait resimleri topladım ve çalışmaya başladım. 160x160 santim ebadındaki tabloda halkın tanklara karşı duruşunu, tankların üzerindeki insanları, kamyon kullanan kadını, ellerinde Türk Bayrağı taşıyanları, havaalanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın halka yaptığı konuşmayı anlatan resim yaptım. Toplamda 300 bin adet tabi renkli taş kullandım."

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'IN TABLOSUNU YAPTI

Al Sattuf, 220x175 santim ebadında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın resmini de mozaikle tablo haline getirdi. Toplam 400 bin tabi renkli taş kullandığını ve 6 ayda tamamladığını anlatan Al Sattuf, her iki tabloyu da Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hediye edeceğini söyledi. Tabloda, Cumhurbaşkanlığı forsu ve Türk Bayrağı da yer aldı.

"TÜRKİYE'YE MİNNETTARIZ"

Al Sattuf, iç savaş nedeniyle Türkiye'ye gelen Suriyelilere kucak açan ve 6 yıldır misafir eden Türkiye'ye minnet duyduklarını ve teşekkür ettiklerini de belirterek, şöyle konuştu: "3 milyona yakın Suriyeli olarak Türkiye'de yaşıyoruz. Ben de Türkiye'ye minnet duygularımı ifade etmek için 15 Temmuz'da halkın direnişini ve hem de Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın resimlerini tablo haline getirdim. Ankara'ya giderek tablolarımı Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hediye etmek istiyorum. Türk Milleti'ni ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı çok seviyoruz. Darbe girişimi gecesi çok dua etmiştik. Çok şükür darbecilere karşı gösterilen direnişle Türk halkı, devletine ve bayrağına sahip çıkarak dünyaya ve Müslümanlara örnek oldu. Vatan sevgisini en güzel şekilde gösterdi. Al Sattuf, daha önce Osmanlı padişahlarının resimlerini kullanarak mozaikle tablo yapmıştı. İki yıllık çalışma sonucu 36 Osmanlı padişahını mozaiklere işleyen Al Sattuf, çalışmasında yaklaşık 1.5 milyon mozaik taşı kullanmıştı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Halep Üniversitesi Reyhanlı Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title