Haberler

Hatay - Sınır Teröristlerin Üssü Haline Geldi

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, Osmaniye'nin ardından Hatay'ın İskenderun İlçe teşkilatını ziyaret etti.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, Osmaniye'nin ardından Hatay'ın İskenderun İlçe teşkilatını ziyaret etti. Tanrıkulu burada yaptığı açıklama, Suriye'de yaşanan olaylar nedeniyle bölge halkının tedirgin olduğunu söyledi. Tanrıkulu, şöyle konuştu:

"Bizim önceliğimiz savaşa karşı durmaktır. Suriye'deki savaşa taraf olmadan çatışmaya taraf olmadan orada barışın ve demokrasinin hakim olacağı bir düzenin sağlanması. Baştan beri politikamızın bunun olduğunu ifade ettik. Ben 30 yıldır Hatay'a İskenderun'a gelir giderim. Hiç bir zaman bu kadar endişeli tablo görmedim. Bunu da bu hükümet bu hale getirdi. Çatışma meselesini Türkiye'nin meselesi haline getirdiler. Bunların sorumlusu kim? Bütün kaynaklarımızı aktardık. Sınırımızı 911 kilometreyi IŞİD'in, El Nusra'nın kullanımına açtık. Hatay'ı Kilis'i Gaziantep'i Şanlıurfa'yı Mardin'i lojistik üs haline getirdik onlara. Dünyanın 70 ülkesinden siyasiler küresel teröristler Hatay'ı Gaziantep'i üs haline getirdiler. En güvenli geçiş yolu Türkiye oldu. Bu iktidar ile IŞİD, El Nusra zihniyet akrabasıdır. Ev sahipliği yaptılar onlara ve yapmaya da devam ediyorlar. Bu ortam içerisinde Türkiye nereye gidecek. O nedenle dur dememiz lazım."

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

İskenderun Osmaniye Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title