Haberler

Hatay Reyhanlı Suriyeli Savaş Mağduru Kadınlar Üreterek Geçiniyor

Suriyeli savaş mağduru kadınlar üreterek geçiniyorSURİYE'deki iç savaşın mağduru kadınlar, Hatay'ın Reyhanlı İlçesi'nde dikiş, nakış ve örgü ürünleri üreterek geçiniyor.

Suriyeli savaş mağduru kadınlar üreterek geçiniyor

SURİYE'deki iç savaşın mağduru kadınlar, Hatay'ın Reyhanlı İlçesi'nde dikiş, nakış ve örgü ürünleri üreterek geçiniyor.

Reyhanlı'ya gelen 25 Suriyeli kadına, Huzur Yolu Derneği sahip çıkarak sığınmacıların yararlanması için dikiş nakış ve örgü üretiminin yapıldığı bir işyeri açtı. Dikiş makinesi, iplik ve yün desteği sağlanan kadınlar, el emeği ürünlerini satarak geçinmeye başladı. İşyeri sorumlusu olan İman Masri, "Bundan 1.5 yıl önce İdlib'te yaralandıktan sonra tedavi için Türkiye'ye getirildim. Türkçe okuma yazma, bilgisayar kullanımı eğitiminden sonra Huzur Yolu Derneği desteği ile bu işi yapmaya başladık. Yünlü giysi, çocuk giyecekleri ve çeşitli ürünleri satarak ailemizin geçimine katkı sağlıyoruz" dedi. Huzur Yolu Derneği Reyhanlı temsilcisi Bekr Abdullah ise,"Kadınların önerilerini değerlendirerek yün işleri yapmalarına imkan sağladık. Böylece el emekleri ile geçinmeye başladılar, ilerleyen günlerde çalışan sayısını arttırmayı düşünüyoruzö diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Reyhanlı Suriye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title