Haberler

Hatay Reyhanlı'da Askeri Birlik Yakınlarındaki Patlama

Hatay’ın Reyhanlı ilçesinde dere yatağında meydana gelen ve 2 kişinin hafif yaralandığı patlamanın neden olduğu hasar, gün ışığı ile ortaya çıktı.

Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde dere yatağında meydana gelen ve 2 kişinin hafif yaralandığı patlamanın neden olduğu hasar, gün ışığı ile ortaya çıktı.

Gece saat 02.35 sıralarında Suriye sınırına 3 kilometre uzaklıktaki Bahçelievler Mahallesi'nde 4. Hudut Bölük Komutanlığı yakınlarında meydana gelen patlama ilçede paniğe neden oldu. Çevrede bulunan ev ve işyerlerinin camları kırıldı, maddi hasar oluştu. Olayda 2 kişi cam kırığı nedeniyle hafif şekilde yaralandı. Çevrede bulunan şarapnel parçalarının vatandaşlar tarafından toplandığı görüldü.

PATLAMANIN HASARI GÜN IŞIĞI İLE ORTAYA ÇIKTI

Polis 15 metre çapında ve 5 metre derinlikteki çukurun oluştuğu olay yerinde incelemesini sürdürüyor. Hasar tespit çalışmaları başladı.

Çevredeki esnaftan Ahmet Efe, akşam işyerini kapattığını, patlama duyduğunu, sabah geldiğinde bu manzara ile karşılaştıklarını söyledi.

Halil Kılıç ise patlama sesi duyduklarını belirterek, "Yer yerinden sallandı. Camlar yere indi. Çocuklar bağrışma sesleriyle uyandı. Devletin buna bir çare bulmasını istiyoruz" dedi.

Dere yatağının yanında evi bulunan Ali Diptuku ise, "Ailemle uyurken patlama sesi ile uyandık. Dışarıya çıktık aşağı tarafa baktığımızda dumanların yükseldiğini gördük. Korku içerisinde olan çocuklarımı kaynımın evine götürdük. Tabi bu benim yaşadığım üçüncü patlama biri Cilvegözü diğeri belediye binası yanında olan patlama. Bu da evimin yakınında olan patlama. Bakalım dördüncüsü nasıl olacak" diye konuştu.

Bu arada, Hatay Valiliği de konuyla ilgili yaptığı açıklamada, saat 02.35 sıralarında Reyhanlı ilçesi Bahçelievler Mahallesi'nde bulunan dere yatağına Suriye tarafından geldiği değerlendirilen bir patlayıcı/askeri mühimmat düştüğünü, patlayıcının düştüğü yerin yakınında bulunan evlerde küçük çaplı maddi hasar meydana geldiğini, 2 kişinin hafif şekilde yaralandığını bildirdi.

Olayla ilgili olarak adli ve idari tahkikatın sürdürüldüğü bildirildi. - HATAY

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Bahçelievler Mahallesi Reyhanlı Suriye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title